Her ble Julius Cæsar knivstukket

Arkeologer mener de nå har funnet de første fysiske bevisene på steder der Julius Cæsar døde.

Her ble Julius Cæsar drept

Dette komplekset i Torre Argentina i Roma er stedet hvor Julius Cæsar ble knivstukket for 2056 år siden.

Foto: - / Afp

Den 15. mars år 44 f.kr ble Julius Cæsar, lederen av den romerske republikken, knivstukket og drept.

Drapet har vært godt dekket i litteraturen og klassiske tekster, men forskere har ikke hatt noen arkeologiske bevis på stedet der det skjedde.

Men ifølge en ny spansk rapport, skal de første fysiske bevisene på drapet være funnet. Det skriver Abc News.

Fordømte drapet

Arkeologer har nå avdekket en tre meter bred, og 1,7 høy betongkonstruksjon som de tror ble reist av Augustus, Cæsars etterfølger, for å fordømme drapet.

Strukturen ligger på bunnen av Curia, også kjent som The theater of Pompey. Det er dette stedet klassiske forfattere har hevdet at drapet skjedde.

– Vi har alltid visst at Julius Cæsar ble drept i Curia den 15. mars år 44 f.Kr. De klassiske tekstene formidlet det, men frem til nå har vi ikke hatt noe fysiske bevis for dette, sier forsker ved Spanish National Research Council (CSIC), Antonio Monterroso til nettstedet.

Les også: Maktsenter fra Jernalderen funnet

Ser etter likheter

Forskerne studerer også andre monument i samme området. Portico of the Hundred Columns, eller Hecatostylon, er noe arkeologer nå ser nærmere på for å finne linker mellom arkeologiske funn fra drapet og det som er billedgjort gjennom kunst.

– Det er veldig flott at tusener av mennesker kan ta bussen eller trikken rett til det stedet der Julius Cæsar ble knivstukket 2056 år siden, sier Monterroso.