NRK Meny
Normal

Snart kan du få energi ved å spraye koffein på huden

Liker du ikke kaffesmaken? Ikke noe problem, ifølge biokjemiker Ben Yu. Han skal ha utviklet en koffeinspray som tilfører kroppen energi på få minutter.

Sprayable energi

Du sprayer den på akkurat som en parfyme, men ut fra boksen kommer ingen lukt, men koffein.

Foto: Sprayable Energy / Indiegogo

Nordmenn får i seg mye koffein gjennom dagen – faktisk er vi på verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking.

En biokjemiker fra USA mener imidlertid at man ikke behøver å drikke noe som helst for å få i seg stoffet, som har en oppkvikkende virkning på kroppen.

Absorberes av huden

Amerikaneren Ben Yu og partneren Deven Son har nå utviklet en energispray som skal kunne tilføre energi til kroppen iløpet av få minutter. Sprayen består av koffein som absoberes av huden når den påføres, skriver Huffington Post.

For at den skal virke anbefaler oppfinnerne at man sprayer to ganger på begge sider av halsen, eller på innsiden av håndleddene.

Ifølge Ben Yu, som har jobbet med koffeinprosjektet i flere år, har han funnet et god måte å gjøre koffein oppløselig i vann på. Dette skal være sentralt for hvor godt kroppen tar opp koffeinet når den sprayes på kroppen.

Ved å legge til en naturlig aminosyre, tyrosine, løser koffeinet seg opp og absorberes lettere av huden, skriver Yu på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, der de samler inn penger til produktet.

Gründerne har allerede nådd målet sitt om å samle inn rundt 90.000 kroner. Så langt har de faktisk fått inn omtrent 426.000 kroner til prosjektet.

Oppfinnerne venter nå på å få tatt patent på koffeinsprayen.

Journalist prøvde sprayen

En journalist i Fast Company har allerede fått prøve sprayen. På sine nettsider forteller Anya Kamenetz om hvordan hun opplevde sitt første møte med koffein på huden.

– Jeg droppet morgenkaffen. I stedet sprayet koffein på innsiden av håndleddet fire ganger. Syv minutter senere åpnet øynene mine seg som Betty Boop, skriver hun.

Hun forteller at energinivået holdt seg høyt gjennom dagen.

– Jeg skriver min tredje artikkel for dagen, uten at jeg føler meg mer skjelven eller distrahert enn til vanlig.

I motsetning til kaffe, virker sprayen gradvis og lenge, skal vi tro Ben Yu. Men ifølge Fast Company-journalisten stemmer ikke dette helt.

– Det føltes som jeg drakk kaffen min veldig raskt, skriver Kamanetz.

Ben Yu er for øvrig ikke den første personen som tenker alternativt rundt inntak av koffein. Tidligere har også tannbørste med koffein og en en koffeininhalator bli utviklet av forskere.