NRK Meny
Normal

Har solgt to millioner iPads

Apple har solgt to millioner iPads på to måneder. Salget forventes å øke ytterligere når nye markeder får tilgang på maskinen.

Steve Jobs annonserer Ipad

Steve Jobs har solgt to millioner eksemplarer av iPaden.

Foto: RYAN ANSON / Scanpix/AFP

Siden iPaden ble sluppet på det amerikanske markedet i starten av april har etterspørselen vært stor. Selv om den ikke ble lansert i store europeiske land før i slutten av i forrige uke , har maskinen nå solgt to millioner eksemplarer.

Les: NRKBeta - en måned med iPad

Utsatt lansering

Teknologigiganten sier at europeiske og asiatiske land vil øke salget ytterligere senere i år. Selv om USA er spådd til å holde over halvparten av markedet alene når maskinen er lansert globalt, vil eksporten utgjøre over 40 prosent av salget.

Apple måtte for en tid tilbake utsette lansering til ytterligere land da de hadde undervurdert pågangen fra det hjemlige markedet i USA. I en pressemelding fra selskapets sjef Steve Jobs, forteller han at de vil fortsette å jobbe hardtfor å dekke etterspørselen.

Les: – Har solgt 1 million iPader

Kan fråtse i applikasjoner

Konsernet forteller at utviklere har laget over 5.000 nye applikasjoner dedikert til iPad og at maskinen også kan kjøre nesten alle de 200.000 applikasjonene for iPhone og iPod som alt ligger i App Store.

Apple er i dag verdens mest verdifulle teknologiselskap med en verdi på 234 milliarder dollar. Sist uke rykket Apple forbi rivalen Microsoft som har notert en verdi på 226 milliarder dollar.

Hør: Eirik Newth om ipad