Har avslørt pilsens hemmelighet

Pilsens gjærmysterium kan være løst. Letingen etter en ukjent komponent i ølgjæret førte forskerne til en alkoholduftende skog på den andre siden av kloden, og 500 år tilbake i tid.

Mann drikk pils

Ingen pils uten gjærsopp. Nå tror forskerne at de har funnet opprinnelsen til dagens gjærsopp - i Argentina.

Foto: Colourbox

Hadde det ikke vært for den lille gjærsoppen med det latinske navnet Saccharomyces pastorianus hadde vi verken hatt pils, bayer eller bokkøl.

Opphavet til den spesielle gjærsoppen har imidlertid vært et av bryggeribransjens og mikrobiologiens mysterier.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)