Hopp til innhold

Hanne Kari ny i Katta

Med en journalistfot og en sivilingeniørfot mente Hanne Kari Fossum (36) Schrødingers katt måtte være den perfekte arbeidsplass. Slik ble det og nå er hun programleder.

Hanne Kari Fossum

Hanne Kari Fossum, ny programleder i Schrödingers katt

Foto: Foto Ned Alley / Foto Ned Alley 2008

- Nei, jeg var ikke i tvil da jeg så utlysningen. Schrødingers katt mener jeg er en super redaksjon for meg hvor jeg kan kombinere min tekniske utdannelse med min journalistiske. Så denne jobben hadde jeg stor lyst på, sier Fossum.

Dermed sa hun adjø til distriktskontoret i Buskerud og satte kursen mot Trondheim og Tyholt.

- Har ikke vært her mer enn 14 dager ennå, men tror det skal bli veldig fint å jobbe i et slikt program. Her har jeg blitt tatt i mot med åpne armer av hyggelige kolleger. Dette tror jeg blir kjempefint, sier hun.

Industriell økonomi

Sivilingeniørtittelen har hun i industriell økonomi. Fire år med prosjektledelse i Statoil skulle gi grunnlag for å jobbe med oljestoff.

- Gleder meg virkelig til å kunne kombinere de to utdannelsene mine. På distriktskontoret blir det fort en springer litt rundt som haugærne høner. Her blir vel et litt annet arbeidsmønster og sikkert god anledning til å bruke sivilingeniørbakgrunnenen min også, sier hun.

Dataspill og olje

Som programleder har hun et par kjepphester hun gjerne vil involvere seerne i.

- Jeg har dataspilldilla. Ikke sånn skyting og action, men spill hvor du må løse gåter og slikt. Så litt dataspilling håper jeg å kunne ta Katta-seerne med på og ellers er jeg opptatt av oljebransjen. Så litt oljestoff i Katta håper jeg det også kan bli, sier hun.

I Buskerud har hun jobbet mest med radio. Når hun tar over etter først Gry Molvær og nå sist Eivind Grimsby Haarr som programleder i Katta må hun også regne med å bli en tv-kjendis.

- Det klarer jeg ikke helt å ta inn over meg. Jeg tror jo egentlig ikke at noen vil merke seg med meg. Men der lurer jeg kanskje meg selv. Med et snitt på en halv million seere må jeg vel kanskje regne med at noen husker igjen ansiktet mitt, sier Hanne Kari Fossum med et smil.