Hopp til innhold

Google Maps går innendørs

Ny funksjon lar Android-brukere se nøyaktig hvor de er - også under tak.

Google map indoor

Mall of America i Minneapolis - før og etter innendørs-funksjonen.

Foto: Google

Google Maps har hjulpet mang en smarttelefon- og nettbrettbruker med å finne fram til riktig adresse de siste åra.

Men der har det også stoppa - så fort du kommer inn i bygninger er du overlatt til deg selv. Nå skal det bli en forandring på det, i første omgang i utvalgte kjøpesentra og på enkelte flyplasser i Japan og USA.

Flyplasser og Ikea

Den nye funksjonen er en del av Google Maps 6.0 for Android-oppdateringa som kommer i dag, ifølge Googles egen blogg.

Innendørs-varianten lar brukeren se planoversikt for den gjeldende bygninga, velge etasje, og navigere seg fram til eksempelvis toaletter, minibanker og butikker.

For å få dette til å bli en realitet har Google inngått samarbeid med 25 svære foretak som holder til i bygninger store nok til å gjøre en kartfunksjon praktisk.

Flyplasser som Chicago O'Hare og San Fransisco International Airport er kartlagt, det samme er enkelte svære kjøpesentre som for eksempel Ikea, Home Depot, Macy's og Bloomingdale's.

I Japan er også utvalgte kjøpesentra med i prosjektet, sammen med undergrunnsbanen i Tokyo.

Googles egen presentasjonsvideo:

Last opp dine egne tegninger

Metertykk betong gjør det vanskeligere å få lokasjonsteknologi til å bli helt nøyaktig. Prosjektutvikler for Google Maps, Steve Lee, sier i en pressemelding at GPS er upålitelig innendørs.

– Vi har brukt samme teknologi som vi alltid har brukt siden vi tok i bruk den blå navigasjonsprikken, og nå har vi fått den til å bli mer nøyaktig innendørs - feilmarginen er på mellom fem og ti meter.

Google planlegger at innendørs kartlegging etter hvert skal bli et kollektivt prosjekt. De har allerede lansert et verktøy som lar foretak laste opp plantegningene til bygningene sine, og håper etter hvert at dette blir noe mange vil være med å bidra med.