Hopp til innhold

Godkjente applikasjon nr. 500.000

Apple kunne nylig feire at de hadde gjort 500.000 applikasjoner tilgjengelige i sin App Store. Suksessen har gjort mange rike, deriblant norske Erik.

Angry Birds

Angry Birds har vært den mest solgte applikasjonen i 275 dager i strekk.

Foto: Ap

Apples nettbutikk åpnet i juli i 2008 og siden den gang har en halv million nyttige og mindre nyttige applikasjoner blitt godkjent av Apple og blitt tilgjengeliggjort i App Store.

En helt ny bransje har vokst frem i kjølvannet av suksessen til Apples produkter og teknologisiden Techland påstår at det per i dag finnes over 85.000 produsenter av applikasjoner til Iphone, Ipod og Ipad.

Tjente to millioner på applikasjon

Erik Storli

Erik Storli har tjent over to millioner kroner på å selge sin app blant de 500.000 andre app-ene i App Store.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Erik Storli er en av de som har vært med på å lage applikasjonenes suksesshistorie. 21-åringen har utviklet en applikasjon som gjør at brukeren kan bruke mobilen som lommelykt og tjent gode penger på oppfinnelsen.

– Selv om det er en stund siden den ble lansert, går salget fortsatt godt. Dessuten tjener jeg penger på reklamesalg i USA, så fortjenesten er fremdeles bra, forteller han til NRK.no.

Storli avslører at han har tjent over to millioner kroner på salg og reklameinntekter og mener det er flere ting som gjør at Apple Store har et godt grep om markedet.

– Apple var først ute og festet grepet på markedet fra starten av. Dessuten er det etter mitt syn enklere å programmere til Apple. Til Android må man ha større grad av datakyndighet for å lage programmer, forklarer han.

Android hakk i hel

Selv om Apple har godkjent en halv million app-er, er den reelle tilgangen noe lavere.

Magasinet Fortune har regnet seg fremt til at erstatninger, avviklinger og applikasjoner som er trukket tilbake har ført til et frafall på omtrent 20 prosent. Det betyr at den gjengse bruker har rundt 400.000 spill og programmer å velge mellom.

Apples hovedkonkurrent, Googles Android Market, har også et godt utvalg og kan vise til mer enn 300.000 aktive applikasjoner.

Angry Birds på topp

Det mest populære kjøpsobjektet i Apples butikker spillet Angry Birds. Spillet har gått som en farsott siden det ble lansert i 2009 og nådde 100 millioner nedlastninger i mars i år.

Det finske selskapet Rovio som står bak spillet har tronet på topp på salgslistene i 275 dager i strekk før de denne uka ble vippet ned fra toppen.

Av det store utvalget er det selvsagt ikke alt som kan ses på som like nyttig. Applikasjoner av den infantile sorten er populært og Techland har regnet seg frem til at det på Ipod Touch finnes over 1100 applikasjoner som dreier seg om promp.

Legger man til Ipod og Ipad i statistikken er det mulig for alle Apples brukere å få tak i et rikt utvalg av barnslig humor.

Hva er din favoritt-app, enten den er fra Android Market eller App Store? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.