Genenes favorittdiett

Genene har talt: Du skal ha like mye av fett, protein og karbohydrater. – Både såkalt lavkarbo og høykarbo er galt, sier norsk forsker.

Strømsgodsets Alexander Aas lager lavkarbo-frokost.

Strømsgodsets Alexander Aas lavkarbo-frokost.

Foto: NRK

Spør du genene om hva som er den rette maten for at du skal være sunn og frisk, så svarer de “en tredel av hver”.

Det vil si kalorimessig omtrent like mye av fett, protein og karbohydrater. Da begrenser du risikoen for de fleste livsstilsrelaterte sykdommene.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)