Genenes favorittdiett

Genene har talt: Du skal ha like mye av fett, protein og karbohydrater. – Både såkalt lavkarbo og høykarbo er galt, sier norsk forsker.

Strømsgodsets Alexander Aas lager lavkarbo-frokost.

Strømsgodsets Alexander Aas lavkarbo-frokost.

Foto: NRK

Spør du genene om hva som er den rette maten for at du skal være sunn og frisk, så svarer de “en tredel av hver”.

Det vil si kalorimessig omtrent like mye av fett, protein og karbohydrater. Da begrenser du risikoen for de fleste livsstilsrelaterte sykdommene.

Les hele saken hos forskning.no.

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)
Roboter og kunstig intelligens vil med stor sannsynlighet overta jobben din i løpet av de nærmeste tiårene. Men hva så? Trenger vi egentlig å jobbe hvis maskinene gjør arbeidet bedre og raskere enn oss? (4:4)
Vi elsker skjermene våre. De får oppmerksomhet selv når vi skal dele gode stunder med våre nærmeste. Det kan skape problemer for barnas utvikling, men dersom fremtidens teknologi i stedet spiller på lag med menneskets kropp og hode finnes det håp. (3:4)