Frykter kriminelle vil ta fullstendig over nettet

Hvis ikke politiet og samfunnet våkner, må folk om et par til å slutte å bruke internett fordi de kriminelle har tatt over, mener sjefen for det europeiske cyberkrimsenteret.

Hvis ikke politiet og samfunnet våkner, må folk om et par til å slutte å bruke internett fordi de kriminelle har tatt over.

Se saken fra Dagsrevyen

Sjefen for det europeiske cyberkrimsenteret Troels Ørting var i dag i Oslo, der han talte til politiledere fra alle de nordiske landene.

Cyberkrimsenteret har ansvaret for å bekjempe internettkriminalitet på tvers av landegrensene. Politi og myndigheter nå må ta denne kriminalitet på alvor før de kriminelle tar over nettet.

– Hvis ikke tror jeg det blir så mye datakriminalitet at folk vil la være å bruke internett. Hvis du får stjålet alt du eier og har så vil du si "jeg gidder ikke være med lenger". Det vil komme en negativ stemning rundt internett, sier Ørting

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier internettkriminalitet blir et stadig større problem. Dette har ikke politiet tatt alvorlig nok, erkjenner han.

Byråleder i Coxit Magnus Brøyn om nettkriminalitet

Byråleder i Coxit Magnus Brøyn om nettkriminalitet

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)