Frykter kriminelle vil ta fullstendig over nettet

Hvis ikke politiet og samfunnet våkner, må folk om et par til å slutte å bruke internett fordi de kriminelle har tatt over, mener sjefen for det europeiske cyberkrimsenteret.

Hvis ikke politiet og samfunnet våkner, må folk om et par til å slutte å bruke internett fordi de kriminelle har tatt over.

Se saken fra Dagsrevyen

Sjefen for det europeiske cyberkrimsenteret Troels Ørting var i dag i Oslo, der han talte til politiledere fra alle de nordiske landene.

Cyberkrimsenteret har ansvaret for å bekjempe internettkriminalitet på tvers av landegrensene. Politi og myndigheter nå må ta denne kriminalitet på alvor før de kriminelle tar over nettet.

– Hvis ikke tror jeg det blir så mye datakriminalitet at folk vil la være å bruke internett. Hvis du får stjålet alt du eier og har så vil du si "jeg gidder ikke være med lenger". Det vil komme en negativ stemning rundt internett, sier Ørting

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier internettkriminalitet blir et stadig større problem. Dette har ikke politiet tatt alvorlig nok, erkjenner han.

Byråleder i Coxit Magnus Brøyn om nettkriminalitet

Byråleder i Coxit Magnus Brøyn om nettkriminalitet