Fanget i stein midt i paringen

47 millioner år gammel sex i verdens eneste fossiler av sitt slag.

Fossil skilpaddesex

Dette fossilet av den utdødde skilpadden A. crassesculpta er helt unikt i sitt slag. Sammen med noen andre fossiler av samme art er dette det eneste fossilet som viser paring hos virveldyr.

Foto: Senckenberg Naturmuseum Frankfurt
Journalist

En gang i fjern fortid la de to skilpaddene ut på det som skulle være en svømmetur full av het romantikk. Det ble det siste de gjorde.

I stedet ble den 47 millioner år gamle avbrutte hyrdestunden fanget i stein.

I den fossilrike skiferen fra Messelgruva i det sentrale Tyskland er det flere steder funnet to og to individer av den utdødde skilpadden Allaeochelys crassesculpta.

Les hele saken hos Forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)