Hopp til innhold

Facebook saksøkt av parodiside

Lamebook kom Facebook i forkjøpet med å ta konflikten til retten.

Facebook vs. Lamebook

Lamebook nekter ikke på at logoen er inspirert av Facebook, men mener at ytringsfriheten og pressefriheten beskytter dem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I løpet av de siste månedene har Facebook flere ganger vært i varemerkekonflikter med andre nettsteder. Teachbook, Placebook og Faceporn har alle fått føle nettsosialiseringsgigantens vrede gjennom søksmål.

Rettstvist i flere akter

Nylig var det parodisida Lamebook som fikk beskjed om å forandre navn og logo for å unngå rettssak. Men det Texas-baserte humornettstedet lot seg ikke skremme, og kom like godt sin mer seriøse storebror i forkjøpet.

Lamebook

Statusoppdateringer kan inneholde alt fra sørging over døde besteforeldre til drapstrusler. Eventuelt begge deler på en gang.

Foto: Skjermdump

Lamebook gikk i forrige uke til søksmål mot Facebook for å få rettens kjennelse på at sida deres er beskytta av det første tillegget i den amerikanske konstitusjon.

Facebook var - ikke overraskende - uenige, og saksøkte Lamebook tilbake. De mente Lamebook umulig kunne være en lovbeskytta parodiside siden de "ikke kommer med noen kritikk mot, eller kommentar på, Facebook som sådan."

Kriser i offentligheten

Lamebook ble starta av to grafiske designere fra Austin i 2009. Sida har som mål å reposte "alt som er lamt og morsomt" fra Facebook.

Her finner du skilsmisser for åpen scene, tusenvis av offentlige skittentøysvasker mellom ekskjærester og oppsigelser via veggposter. Kort oppsummert inneholder Lamebook alt som kan gå galt når offentligheten bare er et tastetrykk unna.

Lamebook

Å annonsere en mulig graviditet på Facebook-veggen før du har informert barnefaren er en av tingene som sikrer plass på Lamebook.

Foto: skjermdump

Og selv om 1,2 millioner daglige klikk viser at mange setter pris på dette, er ikke Facebook like imponert.

– Vi føler at dette nettstedet er et upassende forsøk på å trekke veksler på Facebooks popularitet, og vi vil fortsette å gjøre alt i vår makt for å beskytte varemerket vårt, sier Facebook i en e-post til Fox News.

Gir seg ikke uten kamp

Lamebooks grunnleggere, Jonathan Standefer og Matthew Genitempo, er ikke enige. De poengterer at Lamebook ikke er noe sosialt nettsted, og derfor ikke konkurrerer med Facebook.

– Vi elsker å drive denne sida. Det er morsomt, og i tillegg gjør den masse folk glade samtidig som det gir oss nok penger til å betale husleia, sier Standefer og Genitempo i følge LA Times.

– Problemet er bare at Facebook ikke tar spøken. De har bestemt seg for å gå etter de små, men dette er et nettsted som ikke gir seg uten kamp, sier Texanerne.