NRK Meny
Normal

Ett minutts stillhet på Facebook og Twitter

Brukere av Facebook og Twitter verden over blir fredag oppfordret til ett minutts stillhet for å minnes terrorofrene i Norge.

Twitter og facebook

Medlemmer av de sosiale nettstedene Facebook og Twitter blir oppfordret til ett minutts stillhet klokken 18 fredagen en uke etter terrorangrepene.

Foto: NRK

Tirsdag denne uken startet en vennegjeng i Dublin en kampanje på Twitter og Facebook, melder bransjeavisen digi.no. De oppfordrer brukere av sosiale medier over hele verden til å vise respekt for de døde og etterlatte etter terroranslaget i Oslo og på Utøya.

Klokken 18 fredag


Den nettbaserte minnemarkeringen går ut på at alle skal unnlate å bruke de sosiale mediene i ett minutt fra klokken 18 norsk tid.

Initiativtakerne har også kontaktet politikere og kjente personer via sosiale medier for å skape oppmerksomhet rundt kampanjen.
Trafikken på Twitter fredag kveld vil gi svar på om kampanjen fungerte etter hensikten.

Denne siden teller ned til markeringen fredag kveld.

Flere minnemarkeringer på nett

Dette minuttet med stillhet på nettstedene Facebook og Twitter er andre gang en større minnemarkering på sosiale nettsteder arrangeres etter terrorangrepene fredag 22. juli.

Dagen etter tragediene, lørdag 23. juli, var det en halvtimes markering på det sosiale nettstedet Facebook. Facebook-brukerne ble oppfordret til å ikke bruke nettstedet mellom klokken 17 og 17.30.

Det var 135.120 medlemmer som deltok på Facebook-eventen.