NRK Meny
Normal

Nå får du et liv etter døden på Facebook

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nå kan du laste ned en applikasjon til Facebook som holder kontakt med nettverket ditt, i tilfelle du skulle dø.

Det er mulig å være aktiv på Facebook selv om man har forlatt denne verden. Utvikleren Wilook har riktig nok ikke satt seg mål om å skape evig liv, men de mener de at de har funnet en god måte å holde liv i Facebook-profilen på, selv etter at man er borte.

Applikasjonen «If I die» lar deg lage din egen elektroniske nekrolog, slik at du kan ta et personlig farvel med Facebook-kontaktene dine om uhellet skulle være ute.

Hilser fra graven

For å ta applikasjonen i bruk, må du alliere deg med et utvalg betrodde, elektroniske venner. Hvis du så skulle være uheldig å dø, vil vennene dine måtte bekrefte hendelsen før «If i die» begynner å hilse fra graven.

Som avskjedshilsen kan brukerne kan laste opp videoklipp, eller skrive ned et sett velvalgte ord som publiseres etter at du selv ikke lenger er publiseringsdyktig.

– Vi har alle ting vi vil ha sagt, men vi har ikke nødvendigvis publikum med tålmodighet til å høre på oss, sier Eran Alfonta i det Israel-baserte selskapet til Mashable.

Den enes død...

Alfonta mener applikasjonen er en gyllen mulighet til å gi råd videre i livet til de man er glad i, avsløre hemmeligheter man ikke turte å si men sman levde, eller si noen velvalgte ord til personer man kanskje ikke satte så veldig høyt.

Selskapet forteller at de også har tatt langtidsperspektivet i betraktning ved utviklingen. I en pressemelding forteller de en tårevåt historie om en kreftsyk dame som startet å spille inn videoer som skulle publiseres på datterens bursdag frem til hun ble 18 år.

«If i die» sender i dag kun ut meldinger på Facebook, men Wilook forklarer at de jobber med å utvide perspektivet, slik at de kan hjemsøke folk som ikke er på Facebook også.