NRK Meny
Normal

Dronningen av huskelapper

Jeg skriver ned absolutt alt. På gule lapper hjemme og på notatblokk på jobben, sier Kari Lian (44). Hvis ikke går det rett i glemmeboka.

Kari Lian
Foto: Hilde Håbjørg / NRK

Parkeringshus

Men hvor står min bil?

Foto: Rainer Prang / NRK

Bare synd det ikke er like lett å notere hvor bilen står i parkeringshuset. Jo takk, jeg har mer enn en gang virra rundt i parkeringshus uten å ha peiling på hvor jeg satte fra meg bilen, sier hun og ler.

Kari Lian er en sprek dame, opptatt av å holde seg i form med fysisk trening og meditasjon. Likevel glipper det innimellom. Det er derfor hun har meldt seg på Memoskolen i Schrödingers katt, kanskje kan hun også få opp kondisen når det gjelder hukommelsen.

- I jobben min som produktsjef i Telenor er det stadig mye nytt å sette seg inn. Jeg møter mange mennesker, og har en arbeidsdag med mange baller i lufta, så gjett om jeg trenger å ha en klar hjerne.

Går det an å huske en dans?

Breakdance

Er det mulig å huske dette?

Foto: DEAN TREML / AFP

Kari elsker å danse, særlig er hun glad i swing. Men når hun i kveld i løpet av få minutter skal å gjenta den avanserte Move-dansen hun får se, føles det som en temmelig umulig oppgave.

- Jeg hadde aldri tenkt at det var mulig også å memorere fysiske bevegelser, sier hun. Kari kan bruke både ord og kroppspråk til å løse oppgaven, men lett blir det ikke.

Det er teknikken Reiseruta , som Kari har lært av Oddbjørn By , hun bruker for å løse oppgaven. Underveis mens jeg så på dansen tenkte jeg meg at danseren pumpa opp et sykkeldekk, trilla en handlevogn og gikk med en paraply. Men det var skrekkelig vanskelig å assosiere så mye rart på så kort tid, så om dette blir bare surri-ball eller ikke får dere se i kveld, sier hun og smiler lurt.

Se Schrôdingers katt på NRK1 kl.19.30

Karis bukkeritt

Når Kari skal opp i eksamen i Memoskolen, i fjerde og siste program 28. november, er oppgaven å sitere hele Bukkerittet i Peer Gynt.

- Og jeg da som aldri har spilt teater i hele mitt liv, sukker Kari.

Se video: Her får Kari eksamensoppgaven :

Se video: Slik bruker du Reiseruta