Denne roboten kan ta imot en ball

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Rollin' Justin beregner baner, fanger baller - og koker kaffe. Se videoen her.

Er du redd for at roboter ska ta over verden på et eller annet tidspunkt? Har du mareritt om Skynet etter å ha sett Terminator-filmene? Da kan du godt droppe å se denne videoen.

For Rollin' Justin har en menneskelignende mobilitet vi ikke har sett før. I toppen av saken kan du se Justin demonstrere evnene sine ved å fange baller og å betjene en kaffemaskin.

43 bevegelige ledd

Det er det tyske romfartsselskapet DLR som har utvikla Rollin' Justin. De har utstyrt den med 84 sensorer spredt utover "kroppen", og et 3D-kamera som med stor nøyaktighet ser hvor ting befinner seg.

Justin har også 43 bevegelige ledd - blant annet sju i hver arm og 12 i hver hånd. Dette høres kanskje mye ut, men det er fortsatt under en fjerdedel av hva mennesket kan skryte av å ha.

Mobiliteten, kombinert med en responstid på fem milisekunder og evnen til å forutse hastighet og baner, gjør at Justin kan fange en ball med hver hånd - samtidig.

Roboten er ikke feilfri, men har vist at den klarer å ta imot over 80% av ballene som kommer dens vei.

Kaffekoker

I tillegg til baseball-egenskapene, kan Justin også gjøre nytte for seg på kjøkkenet. Roboten trakterer kaffemaskina med stor presisjon, og kompenserer for "synsmessige" unøyaktigheter med følsomme sensorer i hånda.

Justin må til en viss grad stole på eksterne datamskiner, i tillegg til at han kan styres via en iPad. Han er likevel programmert på en måte som gjør at han står for mesteparten av arbeidet selv, intelligent programvare gjør ham i stand til å prøve og feile.

Kjapp på labben

En litt mindre mobil, men minst like imponerende robot ble presentert av Ishikawa Komuro Laboratory i 2009. Denne demonstrasjonsvideoen viser en robot som er langt kjappere enn Rollin' Justin - men langt mindre menneskelig i formen: