Hopp til innhold

De ubrukelige appene

Lighter-app? Unnasluntring-app? Skryte av at du er rik-app? Ingen idé er for dårlig for verdens mange app-produsenter.

I am rich

I am rich-appen kosta nærmere 7000 kroner. Funksjon? Det du ser - vise fram et bilde av en glitrende stein.

Foto: I am rich

Trenger du et virtuelt bål? Eller kanskje en virtuell barbermaskin? Hva med en app som frir til kjæresten din for deg?

Applikasjons-markedet er fylt til randen av unyttige apper vi faktisk bruker penger på å laste ned til smarttelefonene våre. Mang en app-gründer har nok gnidd seg fornøyd i hendene etter å ha fått suksess med et produkt svært få hadde trodd at noen var villige til å betale for.

For lista over det som for folk flest nok virker som toppen av idioti når det handler om apper er lang, og vi har plukka ut et lite utvalg.

Virtuell unyttighet

eShaver

eShaver er den perfekte appen for deg som liker barbermaskiner men som ikke har behov for å faktisk bruke dem.

Foto: eShaver

En smarttelefon kan i flere tilfeller fylle rollen som nyttig verktøy, men det er ikke alltid de virtuelle variantene lever opp til sine maler.

Virtual Lighter, for eksempel. Appen viser et bilde av en lighter, men i og med at den virtuelle versjonen sliter med å tenne på lyset eller sigaretten, faller noe av poenget bort.

I tillegg kan du få et virtuelt bål eller et virtuelt stearinlys hvis du er villig til å betale sju kroner.

En om mulig enda mer unyttig app er eShaver. Den reklamerer med at den ser ut som en barbermaskin og høres ut som en barbermaskin. Problemet er bare at den ikke gjør jobben til en barbermaskin.

Men er du fryktelig glad i konseptet barbermaskin og lydene den lager uten å ha noen hår du vil ha fjerna er dette virkelig appen for deg.

Unnasluntring og "spill"

inap@work

Mangler du samvittighet og oppegående kolleger kan det være en god idé å investere i inap@work.

Foto: inap@work

Inap@work er appen for deg som vil lure deg unna jobb. Den lager "kontorlyder" så ingen skal merke at du sover. Problemet med appen er at den sannsynligvis krever at du er omgitt av særdeles uintelligente medarbeidere, og at jobben du sover forbi ikke blir gjort.

Føler du deg oversett kan du prøve deg på Shout It. Appen, som koster 28 kroner, har én funksjon - det du skriver inn kommer opp på skjermen i overdimensjonerte bokstaver.

Spill er alltid populære, noe som kanskje har ført til at produsentene har lagt lista for hva som kan karakteriseres som spill vel lavt. Hold on går rett og slett ut på å ha fingern på skjermen lengst mulig - for bare 7 kroner, kan du og vennene dine konkurrere om hvem som har minst å gjøre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kjærlighet i appens tid

Will you marry me?

Hva er vel mer romantisk enn å la en app fri for deg?

Foto: Will you marry me?

Er du sugen på å fri til kjæresten din, men vet ikke helt hvordan du skal gjøre det? Appen Proposal: “Will you marry me?” gjør jobben for deg. Fungerer det kan vel det være verdt de sju kronene den koster og vel så det. Men det fordrer da altså at kjæresten lar seg sjarmere av et frieri via en smarttelefon-app.

Før du kommer så langt som til giftemål vil du kanskje sjekke om kjæresten din virkelig er verdt å holde på. Da kan du investere i Love Calculator Pro, et program som regner ut hvor kompatible du og partneren din er basert på fornavnene deres. App-produsentene har foreløpig ikke gått ut med vitenskapen bak utregningene.

Hvis du virkelig har behov for å vise at du er rik nok til å kaste penger ut vinduet er I am rich-appen perfekt. Nå er den tatt av markedet, men før det skjedde hadde åtte stykker betalt rundt 7000 kr appen, som ikke gjør noe annet enn å vise et bilde av noe som ser ut som en edelsten.

Det sa brura òg

Alle de overnevnte appene koster penger. Men lagringsplass har også en verdi, noe som gjør at man kanskje bør tenke seg om to ganger før man bruker plass på de minst nyttige gratisappene.

Taxi Hold em, for eksempel. Appen skriver "Taxi" over hele skjermen - alt du trenger å gjøre er å strekke ut telefonen og vinke etter en drosje med den. Sannsynligvis ikke forsikringsselskapenes favorittapp.

Eller hva med SimStapler? Dens eneste funskjon er å etterligne lyden til en stiftemaskin, noe som er nyttig hvis du plutselig skulle komme til å trenge...lyden av en stiftemaskin.

TWSS - eller "that's what she said" - er den engelskspråklige varianten av "det sa brura òg". Appen sier simpelthen "That's what she said" når du trykker på skjermen. Skeptikere vil muligens kunne hevde at dette er noe man stort sett klarer å si selv.

Hvilke apper har vi glemt? Del dine teiteste app-kjøp her!