Daniel vant vårens konkurranse!

Dette var kjempegøy, sier en glad Daniel Holteberg Jensen (22). Han vant Teknos redigererkonkurranse med fartsfylt video.

Daniel Holteberg Jensen

Lag den kuleste reportasjen om bilspill med utgangspunkt i NRK's materiale, var utfordringa Tekno (NRK2) gav seerne denne våren.

Vinneren kunngjøres

Daniel Holteberg Jensen fra Hærland i Østfold var en av dem som tok utfordringen på strak arm: -Jeg tenkte det kunne være gøy å prøve sier han.

Se vinnervideoen: "Morgendagens bilspill"

Juryens begrunnelse:


Vinnerinnslaget gir en svært god følelse av fart og får godt frem spenningen mellom bilførerne og dataspillerne.

Reportasjen markerer seg med god spenningsoppbygning ved bruk av

Daniel Holteberg Jensen

Daniel Holteberg Jensen

tekstplakater, lydeffekter og maksimal utnyttelse av et begrenset bildemateriale.

Bruk av fargekorrigering gir et røft filmpreg, klipp i rytmen til musikken og lek med kamerabevegelser, styrker innslaget. Til tross for et litt langt mellompartiet med mye prating, illustreres det som blir sagt gjennom bevisst bildebruk slik at det aldri blir kjedelig.

Innslaget henter seg dessuten mesterlig inn igjen mot slutten, og får en naturlig avslutning, slik det startet, med særdeles tøff klipperytme.

Se noen av de andre bidragene

Klipperytme

-Jeg hører en del på rock, og ideen var å bruke samme rytmen i klippinga på filmens som i musikken. Bilspill er jo fart og action, og det ville jeg prøve å få fram, sier han. I følge juryens dom er det ikke tvil om annet enn at Daniel har lyktes med nettopp dette.

Realtime bilspill
Foto: Chris Veløy / NRK

Bilentusiast

- Man får jo et ekstra kick av å lage en sak på noe man liker selv, og for oss som er oppvokst på landet er sertifikat og bil et must, sier Daniel. Han har hatt lappen siden han var 18 år, og kjører gjerne sin egen Opel Omega B de 70 milene fra Steinkjer til Østfold når han skal besøke foreldrene.

Og ikke nok med det: når han skal slappe av, tar han gjerne en runde Play-station med ja nettopp - et bilspill!

Student

Daniel Holteberg Jensen

Det er kanskje ikke helt uten grunn at Daniel Holteberg Jensen gikk av med seieren. Film og video er ikke bare en hobby, han er midt i en bachelor i multimediateknologi ved HiNT på Steinkjer. - Jeg stortrives med dette, og fortsetter gjerne med filmstudier i utlandet dersom anledningen byr seg, sier han.

Daniel har allerede produsert to musikkvideoer, de kan du se her:

Elephantine: "The Tusk".

Hedda Haugskott: "Kari Palari" (i skoleregi i samarbeid med Håvard Arnstad)