NRK Meny
Normal

Dagros og Fagros og enda flere

Birger Danielsen kan det meste om elektriske anlegg, men når han skal huske navn går sikringen. I den andre 'memotimen' skal han huske navnet på tretti kyr.

Birger Danielsen memorerer kunavn
Foto: NRK

Birger Danielsen

Birger Danielsen skal huske kunavn.

Foto: NRK

Det er nettopp på sitt aller svakeste punkt at Birger Danielsen (57) fikk sin tøffe utfordring i del to av memoskolen i Schördingers katt.

Han er av den glemsomme typen, og i særdeleshet når det gjelder navn. De sildrer ut av hodet like fort som han har hørt dem.

En ting er å huske navnet på mennesker, men i den individuelle oppgaven skal Birger Danielsen i løpet av noen minutter greie å huske navnet på alle de tretti kyra på nabogården, og det i riktig rekkefølge slik de står i båsene sine i fjøset.

Rosalin i dobbeltsenga

Kuer

Rosalin tar gjerne plass i dobbeltsenga.

Foto: BENNO GRIESHABER / AFP

- Hadde det enda vært mennesker med hver sine særegenheter, sukker Birger Danielsen men i denne kubølingen ser jo omtrent alle likedan ut. Norsk rødt fe er og blir Norsk rødt fe uansett hvor lenge en ser på dem, humrer han og skjønner at her må han ta i bruk husketeknikken Reiseruta som han har har lært av Oddbjørn By , norgesmester i hukommelse.

Birger går fra bås til bås og tenker seg at han plasserer kyrne rundt om i huset til svigermor. Dagros danser på spisebordet i stua, mens svigermor får sjokk når hun oppdager Fagros ved kjøkkenbenken. Og i dobbeltsenga ligger sannelig Rosalin og drøvtygger.

Se: Birger jobber med oppgaven

Slik visualiserer Birger Danielsen seg gjennom hele kufjøset og holder styr på bølingen. Han har bare noen få sekunder på hver ku når Oddbjørn kontrollerer at han kobler riktig navn mot riktig ku.

Birger var sterkt fokusert under innlæringen og lot seg ikke forstyrre av at han ble nappet i baken av ei ku.

Se: Birger løser oppgaven

Birger Danielsen og Oddbjørn By

Birger Danielsen og Oddbjørn By etter prøven.

Foto: NRK