Churchill skjulte UFO-funn

Frigitte dokumenter viser at Sir Wintson Churchill valgte å holde opplysninger om et mulig UFO-funn hemmelige for å unngå massehysteri.

Sir Winston Churchill under en ferietur på den franske riviera i 1963.

Churchill hemmeligstemplet et mulig UFO-funn

Foto: Scanpix/AFP

På vei hjem fra tokt i Tyskland mot slutten av 2. Verdenskrig, skal et britisk RAF-bombefly ha observert en UFO.

Flyet hadde nådd den britiske kystlinjen da personellet tydelig kunne se et merkelig fartøy holde samme kurs og hastighet som flyet før det plutselig forsvant.

Fryktet panikk

Etter å ha blitt konforntert med UFO-opplysningene, valgte statsminister sir Winston Churchill i samråd med general Dwight Eisenhower, å legge lokk på opplysningene.

Statsministeren og USAs hærsjef mente at slike opplysninger ville skape massehysteri og Churchill skal ha gitt ordre om at opplysningene skulle holdes hemmelig minst 50 år frem i tid.

UFO-Toblerone

Skisse av en mulig UFO med toblerone-fasong.

Foto: The National Archives

Bestefaren var øyenvitne

Anklagene om hemmeligholdet har blitt funnet i frigitte dokumenter fra det britiske Forsvarsdepartementet. En forsker påsto i en rapport fra 1999 at hans bestefar var en av Churchills livvakter og dermed et vitne til hele dekkoperasjonen.

Den anonyme mannen forklarte at Churchill skal ha uttalt følgende da opplysningene ble kjent: – Denne hendelsen må umidelbart hemmeligstemples ettersom den vil skape massehysteri og ødelegge troen på kristendommen.

Ivret etter UFO-funn

Opplysninger fra andre rapporter, viser at Churchill på et tidspunkt var ivrig etter å få opplysninger om UFOer, og ba om en redegjørelse av fenomenet fra sine ministre.

Historien om Churchill er en av mange UFO-historier som nå er frigitt via National Archives. Her er det er mange sider med dokumenter for de med en forkjærlighet for det konspiratoriske.

UFO-tegning

Kanskje var de noe slikt personellet på flyet så på toktet under 2. verdenskrig

Foto: The National Archives