Byer bør lære av festivaler

En festival kan teste byens rammer, og kommunene bør dra nytte av de erfaringene festivalene gir, viser ny studie.

Hovefestivalen

Hovefestivalen setter sitt preg på Tromøya ei uke hvert år.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Hver by har sin festival. Enten det er en jazzfestival som fyller torg og åpne plasser eller et marked på den lokale fotballbanen med tørrfisk som hovedattraksjon. Det er festivaler overalt.

Les hele saken på forskning.no

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)