Bill Gates med rocka avskjedsvideo

I Microsoftsjefens avskjedsvideo viser nerdens konge at han har humor, men han slår ikke Slash på gitaren.

-For fucks sake…Jeg kan ikke sparke the Edge bare fordi du fikk høy score på guitar hero, svarer en tilsynelatende oppgitt Bono til Microsoft-sjefens tilbud. Denne surrealistiske samtalen–og flere andre–ser du i Bill Gates egen avskjedsvideo.

På mandag holdt den mektige Microsoft gründeren sin avskjedstale på teknologimessen CES, Las Vegas. Gates vil i løpet av året gå av fra sin lederposisjon i Microsoft og hadde ”spurt noen venner" om å forberede ham på hvordan denne siste dagen ville bli.

Vennene i avskjedvideon viser seg å være folk som Bono, Jay Z, Hillary Clinton, Barak Obama, Jon Stewart fra Tonight Show og George Clooney. Videoen er en humoristisk og selvironisk fortelling om den distré Gates som leker med Star Wars figurer og som prøver å egle seg inn på sine kjendisvenner, uten å lykkes.

En fantastisk suksess

Gates så både tilbake og framover i talen sin og kalte ”det første digitale århundre” en fantastisk suksess.

- Trenden er klar, ifølge han - all media og entartainment vil bli software drevet i framtida. Og dette er bare begynnelsen mener Gates - alt vil gå mye raskere og lengre i det neste digitale århundre.

I talen prøver Gates å framstå som den visjonære nerden, godt iblandet en presentasjon av nyheter fra Microsoft. Bill Gates sin framtid dreier seg om større brukervennlighet i en hverdag hvor alt digitalt i stadig større grad snakker sammen.

Og holder du ut helt til slutt dukker til og med gitarhelten Slash opp på scenen. Selv om Bill Gates framstår som like mye Roc`n Roll som en brokkoli sammen med Slash - skal han ha plusspoeng for forsøket.

 

Bill Gates avskjedsvideo

 

Slash og Bill Gates viser sine kunster