Best og verst på CES dag 2

LAS VEGAS (NRK.no): Verdens største iphone-høyttaler og ditt eget digitale prøverom. Dette var noe av det vi så på CES-messas andre dag.

Las Vegas: Helge Carlsen og Erlend Lånke Solbu
Foto: NRK

I Central hall på Las Vegas Convention center skal det godt gjøres å finne utgangen. Det er her de største selskapene profilerer seg selv med enorme rigger, høy lyd og blinkende lys.

Som kjent er det enorme tv-er med superoppløsning som er trenden for årets messe, og alle produsentene viser fram det de selv hevder er verdens største, beste og mest avanserte.

Lap-tablet-top

Mange har spådd datamaskinens død etter at nettbrett-markedet tok av med Apples lansering av Ipad for noen år tilbake.

Created by InfoDispatcher

NETT-TV: Noen inntrykk fra dag to av CES-messa.

Men de store produsentene spyr fortsatt ut nye pc-er, og da hovedsakelig de som fyller den såkalte «Ultrabook»-standarden med lav vekt og tynt design.

Flere har også innsett at det kan være greit med et fysisk tastatur nå og da, og både Acer, Toshiba og flere andre var representert på messa med bærbare datamaskiner som kan forvandles til nettbrett med Microsofts nyeste operativsystem Windows 8.

Med en rubiks-kube-manøver vrir og skyver du skjermen over tastaturet, og du har et fullblods nettbrett.

Skal vi danse?

Det blir fort mye staffasje, glitter og glam rundt en slik messe. Og i år er intet unntak. Nye modelldamer er leid inn for å gå rundt i lårkort og tights og forsøker å lokke oss til seg for å markedsføre produkter av vekslende kvalitet.

Også onsdag var kjendisene på plass på messa. Rapperne Xzibit og 50 cent skulle som Lemmy i går promotere sine hodetelefoner og dele ut klemmer og autografer til fansen.

Generelt er det også veldig mye dansing. Nikon hadde hyret inn to salsadansere som man kunne fotografere for å teste lukkertiden på kompaktkameraene deres.

Fire hipstere i et jailhouse rock-lignende stillas danset til landeplagen Gangnam style for å promotere trådløse høyttalere.

I år har det også vært mye forsøk på scenebaserte situasjonskomedier og tv-shop for å promotere produktene. Med lite troverdig overspill fjaser skuespillerne rundt på scenen og lovpriser alt fra speilreflekskameraer til Iphone-apper.

Moro for unga

Selv om tv-er står i fokus, er også mye av messa dedikert til ekstrautstyr man kan koble til.

Sony presenterte oppfølgeren til sine T1-briller, T2. Disse brillene tres over hodet og skal gi deg følelsen av å se på en 150 tommers skjerm. Vi testet brillene med et Playstation-spill og en film. Selv om oppløsningen er ganske god, er brillene litt smale og klarer ikke helt å stenge verden ute.

Sony spillbriller

Med disse brillene skal du kunne stenge ute virkeligheten og fordype deg i film og spill. De er ikke helt der ennå.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Men når samboeren starter støvsugeren og hinter om at husarbeidet skal tas, kan det være greit å søke tilflukt i tv-brillene.

Også barna skal ha sitt, men de pedagogiske produktene som kan brukes trådløst med tv-en imponerer ikke helt.

Elektronikkprodusenten TCL har laget en interaktiv barnebok som kommuniserer trådløst med tv-en. Ungene skal ved hjelp av en spesiell penn kunne peke på tekst og bilder i boka som så samspiller med bildene som vises på tv.

Muligens har de gjort det litt vanskelig for seg selv. For når to menn på over 30 ikke klarer å håndtere pennen, er det tvilsomt at en fem-åring får det til. Trass flere forsøk fra selgeren på å demonstrere teknologien, måtte vi gi opp.

Sony er også ute med en bok som snakker sammen med Playstation. Ved hjelp av kamera, en Playstation touch-kontroller og den spesielle boka kan barna bli fortalt en magisk historie hvor de selv bidrar med tryllestav og snur sidene elektronisk.

Behold klærne på

Casio er her hjemme kanskje mest kjent for keyboard og kalkulatorer, men de er også til stede i kompaktkameramarkedet.

Det de fokuserte mest på i år er at de har gjort skjermene på kameraene vendbare så det blir enklere å ta selvportrett. Ingen revolusjonerende løsning, men sikkert bra for dem som ikke kan få nok av sitt eget ansikt.

For de som forbinder klesshopping med trange prøverom og stress med å få plaggene av og på, kommer LG med et forsøk på løsning.

Digitalt prøverom

Å kalle LGs digitale prøverom for naturtro, er å ta vel hardt i.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

Det digitale prøverommet lar deg se deg selv i helfigur og ved hjelp av armbevegelser kan du slenge plagg etter plagg på deg virtuelt og danne deg et inntrykk av hvordan det vil kle deg.

Slike digitale prøverom har eksistert i noen år, og LGs løsning var heller ikke særlig imponerende. Man får ikke noe inntrykk av passform og plaggene ser stort sett ut som de flyter utenpå deg.

Kjempehøyttaler til Iphone

Også i år renner det over av tilbehør til mobiltelefonen din, og i hovedsak produkter for Iphone. Mobildeksler med glitter og Hello kitty-motiv og et utall av dokkingstasjoner og høyttaler.

Behringer slår seg på brystet med det som angivelig skal være verdens største og kraftigste Iphone-dokking.

Inuke Boom er litt større enn en normal fryseboks og skal ifølge produsenten spille av mp3-samlinga di med 10.000 watt. Ikke akkurat noe å ta med seg på stranda.