NRK Meny
Normal

Best og verst på CES - dag 2

LAS VEGAS (NRK.no): Digital sminking av familiemedlemmer og en støvsuger som forfølger deg. Dette er noe av det NRK opplevde på CES' andre dag.

Las Vegas: Helge Carlsen og Erlend Lånke Solbu
Foto: NRK

Skal man gå forbi alle boder og stands på CES-messa, må man belage seg på å tilbakelegge en distanse på 25 kilometer.

Verdens største forbrukerelektronikkmesse er fordelt over tre haller og en nærliggende bygning i Las Vegas Convention Center.

  • Video lenger ned i saken.

Kvinnekropp selger fortsatt

På messens første dag tilbakela vi noen kilometer i den sørlige hallen hvor messeområdet er dominert av mindre selskaper, som gjerne tar i bruk bamser, jukseroboter og halvnakne unge jenter for å skape blest rundt produktene sine.

Onsdag var det tid for å besøke central hall hvor de største produsentene er representert med enorme scener og lysrigger for å kjempe om oppmerksomheten til journalistene og kjøperne som deltar på messa.

CES 2012

Denne damen blir karikaturtegnet på en Samsung Galaxy Note. Bildet ble senere printet ut og trykket på t-skjorte.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Også her bruker man unge pene jenter for det de er verdt, men her er det en mer påkledd og mindre promiskuøs variant.

Under Panasonics demonstrasjon på deres kjempestand var det også vanskelig å få grep på hva de ønsket å formidle. Med pompøse enlinjere om meningen med livet, samhold og kjærlighet framstod seansen mer som et new age-vekkelsesmøte enn en presentasjon av 3D-teknologi

Vettskremt av 3D

Etter å ha gjespet oss gjennom et utall halvdårlige 3D-tv-løsninger tirsdag, ble vi nærmest slått i bakken av de store gutta i klassen på dag to.

LG hadde kledd en hel vegg med 3D-tver under tittelen LG Cinema 3D world. Med et par 3D-briller på ble opplevelsen av å få slengt frisbeer og balltrær etter seg så intens at NRKs reporter nærmest måtte kaste seg unna flere ganger for å unngå fysiske skader.

Ingen tvil om at opplevelsen kvalifiserer til dagens wow-øyeblikk.

Det var også lett å få vann i munnen av Samsungs syltynne Super Oled-tv som hadde en utrolig flott fargegjengivelse og skarphet.

Panasonics demonstrasjon av hvordan de skal presentere OL i London i 3D for NBC, gjorde det fristende med en USA-tur med dertilhørende tv-titting neste sommer.

Video Best og verst på CES - dag 2

NETT-TV: Dette er noe av det NRK opplevde på CES' andre dag.

Musikk som får deg i form

Motorola hadde med sin kjemperigg valgt å fokusere på armbåndsuret Motoactive. I tillegg til å viser tida, har den gps og mp3-spiller.

Når du trener kan mp3-spilleren registrere hvilke sanger som får deg til å yte det lille ekstra, og setter deretter automatisk sammen en spilleliste med musikken som har best potensial til å få deg i bedre form.

Om du ikke skulle klare å bygge drømmekroppen på den tradisjonelle måten, kan kanskje Facial retouch-teknologien fra Panasonic hjelpe deg på vei.

Når du viser familiebildene på tv blir de automatisk retusjert. Mørke ringer rundt øynene forsvinner, rynkene glattes ut og barna dine blir om mulig enda mer sjarmerende enn før.

CES 2012

Disse tv-ene er trådløse og bærbare og kan flyttes rundt i huset.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

En etterdiltende støvsuger

Også i central hall var det produkter som vi sleit litt med å finne meningen med.

LG hadde engasjert en veldig huslig mann som demonstrerte deres nye intelligente støvsuger. Ifølge produsenten skal du nå slippe å måtte dra støvsugeren med deg etter slangen. Den intelligente støvsugeren registrerer når slangen begynner å strammes og triller i stedet etter deg.

Etter at vi selv fikk mulighet til å gjøre litt husarbeid på LGs gulvteppe, kunne vi slå fast at støvsugeren ikke helt lever opp til produsentens løfter.

Intel demonstrerte kraften i sin Core i7 prosessor med en utvidet virkelighet-demonstrasjon. Det betyr at man kombinerer gjenstander fra den fysiske verden med noe fra den digitale.

Intels promotør viste hvordan man ved å holde en Lego-eske foran et kamera kunne få opp et 3D-bilde av hvordan det ferdige byggverket ville se ut,

Forsåvidt en fornøyelig ting å prøve, men det burde da være tilstrekkelig å se på bildet på esken.

NRK.no er på plass i Las Vegas hele uka, og gir deg alt du trenger å vite om verdens største forbrukerteknologimesse - CES 2012.