Bekreftet vannis på månen godt nytt for kolonisering

Vann på månen finnes i form av ren is, bekrefter forskere. Dette fører oss et skritt nærmere kolonisering av månen.

LCROSS-sonden og Centaur på vei mot Cabeuskrateret på månen

LCROSS-sonden og Centaur, øverste trinn på Atlas V-raketten, krasjet i Cabeus-kratereret på månens sydpol 9. oktober 2009. Kollisjonen virvlet opp store mengder is og vanndamp som ble påvist med måleutstyr ombord i LCROSS.

Foto: NASA
Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)