Avslører falsk forskning

Han er lei medias feiltolkning av forskning. Ben Goldacre er legen og journalisten som har viet sitt liv for å få has på tulleoppslag.

Ben Goldacre (Foto: NRK)
Foto: Roger Myren / NRK

Legen Ben Goldacre har sett seg møkke lei på dårlig forskning og medias feiltolkninger av forskningsresultater. Derfor startet han sin egen nettside som fikk navnet Bad Science .

Avslører media

Forskerene er skeptiske til antioksidanter på boks
Foto: Scanpix / SCANPIX

Goldacre irriterte seg grønn over avisoverskrifter som "rødvin kurerer brystkreft", fordi han mente media misbrukte vitenskaplige funn. Det fikk han til å starte sin egen nettside; "Bad Science" - hvor han går bak og ser på forskninga som slike overskrifter bygger på.

Drapstruet

Men det koster å rope høyt. Under et intervju Schrödingers katt gjorde med han i Barcelona, forteller han om telefonoppringninger og drapstrusler han har fått.

- Jeg sover godt om natta, til tross for drapstruslene, sier Goldacer til Schrödingers katt. - Hvis du trimmer og spiser riktig sover du enda bedre, legger han med et skjevt smil.

Nettstedet "Bad Science"
Foto: NRK

Kjempepopulær

Nettisida ble så populær at selveste the Guardian ville ha den inn i avisa si. Han har siden vunnet mange priser for nettsida og Ben Goldacre er nå en godt synlig og kritisk røst i det engelske samfunn. Det er særlig næringsmiddelindustrien og pressen som rammes i spalten Bad Science.

Les spalten "Bad Science" her