Avslører dine baktanker

Ansiktet avslører om han ønsker et fast forhold eller bare et "one night stand".

IKKE BRUK
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Et studie gjort ved Durham University i Storbritannia slår fast at unge menn og kvinner ofte er ute etter det stikk motsatte i et forhold. Unge menn vil helst ha kortvarige seksuelle forhold, mens kvinner ønsker fast følge. Nå viser ny britisk studie at ansiktet vårt avslører hvilke baktanker vi har når vi møter det motsatte kjønn.

Dømmer deg på ansiktet

Forskere fra Durham, St. Andrews og University of Aberdeen har testet 700 hetroseksuelle menn og kvinner for å se hva ansiktet har å si når vi skal velge en partner. Deltakerne fikk utdelt passfoto av det motsatte kjønn. De avbildede personene var alle i begynnelsen 20 årene. Ut fra passfotoet skulle deltakerne avgjøre hvor attraktiv vedkommende var og fortelle hvilke intensjoner de trodde personen har i forhold til det motsatte kjønn. Dette ble sammenlignet det personene på bildet selv hadde svart i en spørreundersøkelse.

Resultatene viste at både kvinner og menn gjettet riktig når det gjaldt hvilke personer som ønsket korte seksuelle forhold. Hele 72 % av deltakerne kunne se hvem som bare var ute etter sex kun ved å se på et bilde.

Attraktive vil ha mer sex

Jenteansikt

Slike passbilder er alt som trengs for å avsløre og personen på bildet vil ha et langvarig eller tilfeldig forhold.

Foto: University of St. Andrews

Studien viser at kvinner som er åpen for kortvarige, seksuelle forhold, blir sett på som mer attraktive. Menn som er ute etter tilfeldig sex derimot, var kvinnene mer skeptiske til. De ble sett på som mer attraktive fordi de var maskulin med bredt kjeveparti, større nese og små øyne. Men tidligere forskning gjort ved Durham University viser at kvinner tror maskuline menn er mer utro og kan bli dårlige fedre.

- Vårt resultat viser at mange kan avsløre partnerens baktanker bare ved å se på ansiktet, men det er heldigvis ikke bestandig de gjetter riktig. Likevel viser studien at noen ansiktstyper er lettere å lese enn andre, sier professor Lynda Boothroyd fra avdelingen for psykologi ved Durham University til tidsskriftet Evolution and Human Behaviour .