– Ikke tro på ham

En amerikansk ekspert mener Anders Behring Breivik er av samme personlighetstype som Timothy McVeigh og Mohamed Atta, og advarer mot å tro på det han nå sier i avhør.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei fra retten til politihuset

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei fra retten til politihuset mandag 25.7

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX

Det er gjort mye forskning på sosiopater, psykopater, terrorister og andre kriminelle, fra både sosiologiske, psykologiske og rettslige perspektiver.

En som har brukt mye tid på å analysere tankene til forbrytere er J. Reid Meloy, klinisk professor i psykiatri ved University of California, San Diego.

Les hele saken hos forskning.no.

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)
Roboter og kunstig intelligens vil med stor sannsynlighet overta jobben din i løpet av de nærmeste tiårene. Men hva så? Trenger vi egentlig å jobbe hvis maskinene gjør arbeidet bedre og raskere enn oss? (4:4)
Vi elsker skjermene våre. De får oppmerksomhet selv når vi skal dele gode stunder med våre nærmeste. Det kan skape problemer for barnas utvikling, men dersom fremtidens teknologi i stedet spiller på lag med menneskets kropp og hode finnes det håp. (3:4)