– Ikke tro på ham

En amerikansk ekspert mener Anders Behring Breivik er av samme personlighetstype som Timothy McVeigh og Mohamed Atta, og advarer mot å tro på det han nå sier i avhør.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei fra retten til politihuset

Terrorsiktede Anders Behring Breivik på vei fra retten til politihuset mandag 25.7

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX

Det er gjort mye forskning på sosiopater, psykopater, terrorister og andre kriminelle, fra både sosiologiske, psykologiske og rettslige perspektiver.

En som har brukt mye tid på å analysere tankene til forbrytere er J. Reid Meloy, klinisk professor i psykiatri ved University of California, San Diego.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)