40 millioner år gammel sex

Et par midd ble brått avbrutt for 40 millioner år siden. Nå studeres stillingen og utstyret foreviget i rav. I dette forholdet er det dama som er sjefen.

Middsex

To utdødde midd av arten Glaesacarus rhombeus, bevart under paring i et stykke rav. De vanlige kjønnsrollene er byttet om. Hunnen til venstre kontrollerer paringen, og holder hannen (til høyre) fast.

Foto: Ekaterina Sidorchuk

Les denne artikkelen på forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)