Hopp til innhold

2010 slår hele internetts historie til sammen

Mer data ble overført over nettet i 2010 enn i hele internetts historie før 2010.

Sosiale medier

I dag er det fire milliarder tilkoblede enheter rundt om i verden. Intel forventer at tallet er 50 milliarder innen 2020.

Foto: REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES MEDIA)

Internett har blitt en svært viktig og stor del av folks hverdag. Vi bruker nettet mer enn noen gang, og det skaper utfordringer for servere og datamaskiner.

Hvert eneste minutt lastes det opp 48 timer med YouTube-videoer. Hver dag sendes det 200 millioner twitter-meldinger, og 7500 millioner bilder lastet opp på Facebook hver måned.

Rask økning

Under toppmøtet til Web 2.0 i San Francisco forklarte Kirk Skaugen, visepresident i Intel Architecture Group, at overføringen av data over Internett vokser raskere enn noensinne, skriver Mashable Tech.

– Selv om det for øyeblikket er 4 milliarder tilkoblede enheter rundt om i verden, forventer Intel at antallet vil øke til 15 milliarder innen 2015 og 50 milliarder innen 2020, sier Skaugen.

Den enorme økningen vil føre til at mange servere og datamaskiner vil få utfordringer.

For å møte den store mengden av datadeling rundt om i verden, må Intel og andre IT-selskaper finne måter å gjøre Internett hardware billigere og enklere å bruke.

Det er en forlengelse av Moores lov, og er nødvendig for den forventede økningen i datadeling.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hør hva Kirk Skaugen sier om utfordringene med å drive det nye sosiale nettet.

– Vi prøver å være på forskudd

Knut Sollid, regional informasjonssjef i Telenor, sier de oppgraderer kapasiteten og hastigheten slik at de kan være på høyde med behovet hele tiden.

– Vi prøver også å være på forskudd av behovet slik at vi kan takle den enorme økningen som vi ser kommer.

Han sier Telenor oppgraderte mobilnettet torsdag, og at det skal være klargjort for morgendagens bruk.

Sollid er ikke bekymret for at det skal bli for mange brukere, men ser at personer som allerede er på internett i dag vil bli enda mer ivrige på nett i framtiden.

– Vi ser at økningen skjer raskt. Hver enkelt person bruker stadig mer datamengde.