- En halv million døde som følge av Irak-invasjonen

Nærmere en halv million mennesker kan ha dødd i Irak som følge av den USA-ledede invasjonen i 2003 og borgerkrigen som fulgte.

IRAQ-VIOLENCE/ Iraqi security forces personnel inspect the site of a bomb attack in Basra

27 personer døde etter et bombeangrep på Basra i juni i år.

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters
Journalist

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Forskning.no byline» i nytt vindu

Tallene kommer fram i en ny studie gjennomført av forskere i USA, Canada og Irak og publisert i det vitenskapelige tidsskriftet PLOS Medicine.

Les hele saken hos forskning.no.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)