- Det var kaldt

Unni har tilbrakt en natt i telt i Antarktis. Hvordan var det?

Bilder fra ekspedisjonen Unni Ødegård og Glen Liston

Unni Ødegård sov i Glen Listons telt. - Det kaldeste var å komme ned i soveposen, sier Unni.

Foto: NRK

Kilde: NRK

Over to uker ut i den norsk-amerikanske klimaekspedisjonen har NRKs journalist Unni Ødegård endelig funnet ut hvordan det er å sove i telt i Antarktis.

Se også: Ferske bilder fra ekspedisjonen!

Etter at de andre som er med på ekspedisjonen fikk høre om Unnis telt-planer, var det ingen vei tilbake. Hvordan var det?

 

Les reisebrev her:

Tre lag ull

- Mest mulig opp fra snøen, sa Glen, og bygde opp under soveposen min som om jeg skulle vært prinsessen på erten. Det er jo om å gjøre å ikke fryse.

Teltmannen Glen Liston

Glen Liston er en erfaren telt-sover. Samtlige netter i Antarktis har han tilbrakt i sitt eget telt.

Foto: NRK

Jeg hadde på meg 3 lag med ull, to par sokker, pelslue og vanter. Akkurat som Glen, bortsett fra vantene.

Det kaldeste var å komme seg ned i soveposen, som etter å ha ligget inne noen timer allerede hadde stivnet av den iskalde lufta.

40 minus var ikke den kaldeste kvelden så langt, men kaldt nok. Jeg frøs ikke, men ansiktet var kaldt – det eneste som stakk opp fra soveposen var kinnene, nesen og øynene.

Les også: Teltliv i minus 48

- Sov som en stein

Så herlig å puste den kalde, klare lufta! Jeg sovnet veldig fort, og sov som en stein hele natta. Fantastisk!

Jeg kan godt forstå at Glen vil sove ute på denne ekspedisjonen, men jeg skal innrømme at det var fint å kunne gå inn i varmen å spise frokost i den fine spisemodulen vår.

Les også: Polarheltenes galskap

Selvfølgelig var det noen som synes det var festlig at Glen og jeg delte telt i natt, jeg tror de er misunnelige hele gjengen. Det er nemlig ikke alle som får lov til å sove i Glens telt.

Video: Sydpolen-TV

Takk skal du ha, Glen, det var en erfaring jeg ikke kommer til å glemme.

Det er andre dag i camp, og to dager til vi hentes ut med fly, for å dra tilbake til Cape Town. Litt vemodig å tenke på! Men: Vi har masse å gjøre disse siste dagene, så det blir nok hektisk!

Les også: Good hair day!

Topp fem savneliste akkurat nå:

1) Min lille familie

2) Et varmt bad

3) Un Abrazo

4) Ringe til hvem jeg vil når jeg vil (uten å ruinere noen)

5) En lat, lat (varm) dag

So long,

Unni

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)