Å ha «veganske hunder» er en trend som går ut på å gi hundene plantebasert fôr. Men dette kostholdet krever at man nærmest har spesialkompetanse innen ernæring for hunder, ifølge Den norske veterinærforening. 
Hundeeier Elisabeth sier at flere utenlandske studier viser at hunder lever lengre på plantekost, og at vegansk hundemat har vært på markedet siden 80-tallet. Men det finnes også forskning i USA som viser det motsatte, påpeker Den norske veterinærforening. De sier at det ikke finnes nok vitenskapelig forskning på hvordan hunder påvirkes på lang sikt.

Hunden Ubbe er veganer

Å ha «veganske hunder» er en trend som går ut på å gi hundene plantebasert fôr. Men dette kostholdet krever at man nærmest har spesialkompetanse innen ernæring for hunder, ifølge Den norske veterinærforening. Hundeeier Elisabeth sier at flere utenlandske studier viser at hunder lever lengre på plantekost, og at vegansk hundemat har vært på markedet siden 80-tallet. Men det finnes også forskning i USA som viser det motsatte, påpeker Den norske veterinærforening. De sier at det ikke finnes nok vitenskapelig forskning på hvordan hunder påvirkes på lang sikt.