Lydklipp: Åsta-ulykken 4. januar 2000 er en av de verste togulykkene vi har hatt i Norge. Totalt 86 mennesker var involvert i ulykken, og 19 av disse døde. Nordgående lokaltog fra Hamar kolliderte med sørgående tog fra Trondheim, og ulykken skyldtes svikt i sikkerhetsrutiner.
I denne episoden av Tidsvitnet, fra radioprogrammet Ekko, møter du Nils-Erik Haagenrud, som var avdelingsleder i det lokale brannvesenet i Elverum, like sør for ulykkesstedet. Du får også en oversikt over de verste togulykkene som har vært i Norge de siste 50 årene.

Åsta-ulykken

Lydklipp: Åsta-ulykken 4. januar 2000 er en av de verste togulykkene vi har hatt i Norge. Totalt 86 mennesker var involvert i ulykken, og 19 av disse døde. Nordgående lokaltog fra Hamar kolliderte med sørgående tog fra Trondheim, og ulykken skyldtes svikt i sikkerhetsrutiner. I denne episoden av Tidsvitnet, fra radioprogrammet Ekko, møter du Nils-Erik Haagenrud, som var avdelingsleder i det lokale brannvesenet i Elverum, like sør for ulykkesstedet. Du får også en oversikt over de verste togulykkene som har vært i Norge de siste 50 årene.