Hvordan kan en puddingaktig masse på en drøy kilo, gi opphav til tanker og følelser, og til og med være bevisst sin egen eksistens? Og hva har Jennifer Aniston med dette å gjøre? Her er Gaute Einevoll, professor i fysikk ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, og han snakker om hjernen vår.
Ni gode vitenskapsformidlere tar toget mellom Oslo og Trondheim, og i løpet av togturen følger vi utviklingen fra menneskets opprinnelse for 200 000 år siden og fram til i dag. Tenketoget er godt over halvveis på turen når Gaute Einevoll entrer scenen.
Tenketoget er et samarbeid mellom Bernt Sørby (Tenke), Elvebakken vgs, NSB og NRK Skole.

Tenketoget (7:9) - Kan vi regne ut hvordan vi tenker?

Hvordan kan en puddingaktig masse på en drøy kilo, gi opphav til tanker og følelser, og til og med være bevisst sin egen eksistens? Og hva har Jennifer Aniston med dette å gjøre? Her er Gaute Einevoll, professor i fysikk ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, og han snakker om hjernen vår. Ni gode vitenskapsformidlere tar toget mellom Oslo og Trondheim, og i løpet av togturen følger vi utviklingen fra menneskets opprinnelse for 200 000 år siden og fram til i dag. Tenketoget er godt over halvveis på turen når Gaute Einevoll entrer scenen. Tenketoget er et samarbeid mellom Bernt Sørby (Tenke), Elvebakken vgs, NSB og NRK Skole.