NRK Meny
Mennesker har drevet med telling i alle tider, men hva er egentlig den beste måten å telle på? Matematiker Jo Røislien drar til mayatempler i Mellom-Amerika for å undersøke om jorda kunne gått under i 2012. Han viser deg hva som holdt romerne tilbake, akker seg over den biologiske ulykke det er å ha 10 fingre, og lærer deg hvordan du teller som en datamaskin. Vi treffer verdensmester i hoderegning, som går god for Røisliens forslag om å revolusjonere tallsystemet vårt fullstendig.
Siffer er et populærvitenskapelig underholdningsprogram om tall, og dette er episode 2 av 10.

Siffer - episode 2

Mennesker har drevet med telling i alle tider, men hva er egentlig den beste måten å telle på? Matematiker Jo Røislien drar til mayatempler i Mellom-Amerika for å undersøke om jorda kunne gått under i 2012. Han viser deg hva som holdt romerne tilbake, akker seg over den biologiske ulykke det er å ha 10 fingre, og lærer deg hvordan du teller som en datamaskin. Vi treffer verdensmester i hoderegning, som går god for Røisliens forslag om å revolusjonere tallsystemet vårt fullstendig. Siffer er et populærvitenskapelig underholdningsprogram om tall, og dette er episode 2 av 10.

Publisert

NRK anbefaler

Det brukes store ressurser på Seiersdagen
Jeg annonserer i dag at USA trekker seg fra atomavtalen, sier president Donald Trump på en pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag
Statsmeteorolog Siri Wiberg avslører hvem som får de høyeste temperaturene de neste dagene.

NRK Sport anbefaler

Se løpet til Isabelle Pedersen her. Komm.: Jann Post, Karen-Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal.
Se høydepunktene fra kampen her.
Stabæk avanserer til tredje runde i cupen etter å ha slått Moss 1-0 på Melløs.