Yttergård Jenssen klar for Brann

BRANN STADION (NRK): Serielederen henter 30-åringen hjem fra profftilværelse i Nederland.

Soltvedt og Ruben Yttergård Jenssen

KLAR: Ruben Yttergård Jenssen ble presentert som Brann-spiller lørdag ettermiddag.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Ruben Yttergård Jenssen landet på Bergen Lufthavn Flesland lørdag formiddag, og ble kjørt direkte til Brann Stadion av sportssjef Rune Soltvedt. Der gjennomførte han medisinsk test, før de siste detaljene i avtalen hans med Brann ble satt på papiret.

– Grunnen til at jeg har kommet hit er at jeg har veldig lyst til å vinne tittelen. I utgangspunktet hadde jeg ingen planer om å returnere til Norge, men jeg hadde en vanskelig situasjon i Groningen, sier Jenssen.

Den tidligere Tromsø-profilen har både sølv og bronse fra tiden i Eliteserien, men har aldri vunnet en tittel i sin seniorkarriere. Nærmest kom han da Tromsø tapte for Hødd i Cupfinalen i 2012. Trener for Hødd det året: Nåværende Brann-trener Lars Arne Nilsen.

– Den cupfinalen var den svarteste dagen i mitt liv, sier Jenssen med et smil.

Jenssen forteller at det var ingen lett avgjørelse, men at han ser frem til å bli kjent med Bergen. Kontrakten han har signert varer ut 2020-sesongen.

Ruben Yttergård Jenssen

BRANN-SPILLER: Ruben Yttergård Jenssen spilte i Tromsø mellom 2006 og 2013. I dag ble han presentert som Brann-spiller.

Foto: Anders Ekanger / NRK

På pressetreffet på Brann Stadion fortalte Jenssen at han følte en lojalitet til gamleklubben Tromsø.

– Jeg fikk vite om interessen fra Brann for en stund siden, men det var en idé som måtte modnes over tid. Da jeg så Brann spille mot Start ble jeg veldig imponert, sier Jenssen.

Koster fire millioner

Yttergård Jenssen er midtbanespiller, og skal erstatte Sivert Heltne Nilsen som forsvant til danske Horsens for knappe to uker siden.

Ifølge Eurosport.no betaler Brann rundt fire millioner kroner for Yttergård Jenssen, som hadde halvannet år igjen av kontrakten med Groningen.

Klubben finansierer overgangen med egne midler, ifølge Soltvedt.

– Det har blitt jobbet intensivt den siste tiden for å få overgangen på plass, sier Soltvedt.

Jenssen vil trolig ha sin første trening med Brann på onsdag i neste uke. Han blir dermed ikke klar til toppkampen mot Molde på søndag.

Men det var Kaiserslautern i 2. Bundesliga som hentet midtbanespilleren fra Tromsø for fem år siden. Derfra dro han etter tre år til Groningen i Nederland. I vinter ble han lånt ut til sin tidligere arbeidsgiver i Tyskland, før han nå skulle ta fatt i Groningen igjen. Slik ble det ikke.

Gamleklubben Tromsø skal også ha vist interesse for Yttergård Jenssen, men ifølge TIL-trener Simo Valakari klarte ikke klubben å matche Brann økonomisk.

– Som klubb gjorde vi alt vi kunne, men det ble for tøft økonomisk. Det handlet om hele pakken. Vi ønsket Ruben, men vi greide det ikke. Jeg forstår ham også, sa Valakari til iTromsø fredag.

– En klar forsterkning

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Brann har gjort en spennende signering.

– Dette er en profil, som har levert både i Eliteserien og på landslaget. Jensen er en veldig kul signering. Både for Brann og norsk fotball. Det viser at Brann bretter opp ermene, og vil være med å gjøre serieinnspurten spennende.

Carl-Erik Torp

FORSTERKNING: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener Ruben Yttergård Jenssen kan få rett inn i startoppstillingen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Hva tilfører Jenssen Brann?

En ballsikker, smart fotballspiller som jobber godt. Og som nå har fått ekstremt mye erfaring både i nederlandsk og tysk fotball. Brann får en spiller som har ryggsekken full av opplevelser og som kan bidra med erfaringen.

Torp mener Jenssen er en klar forsterkning.

– Da Sivert forsvant er det viktig å få inn en spiller som kan gå rett inn og vet hva det handler om. Han bedrer konkurransesituasjonen i troppen betraktelig, og kan gå inn og bidra med en gang.