– Jeg vet ikke så mye om Norge, men jeg tror marijuana må være lov der

I kveld gjester Ylvis-brødrene «The Ellen Degeneres Show». Fana-lærer Kjell Solberg er forbauset over at hans tidligere elev, Vegard, er blitt verdenskjendis.

Ellen Degeneres

SPILTE VIDEOEN: Ellen Degeneres har allerede vist frem revevideoen for sine fire millioner seere. Torsdag kveld får hun besøk av Ylvis-brødrene.

Foto: Faksimile/foto: ELLENTV.COM

I kveld amerikansk tid er suksess-brødrene fra Askøy gjester hos den amerikanske komikeren og talkshow-dronningen Ellen Degeneres i Los Angeles.

Showet har fire millioner daglige seere.

– Dette er veldig kjekt. Vi er glade for at vi klarte å lage plass i timeplanen til å takke ja, for det er en ære å være med på et så velrenommert talkshow, sier Vegard Ylvisåker i en pressemelding som TV Norge har sendt ut.

SE OGSÅ: Ylvis-brødrene klatrer på Billboard-listen

SE OGSÅ: Amerikansk TV-gigant kaster seg på reve-hysteriet

Spiller av for publikum

Kjell Solberg

GJORT NARR AV: Kjell Solberg, Vegard Ylvisåkers lærer på Fana gymnas.

Foto: Helene Vassbotten Lervik

Ellen Degeneres har selv kastet seg på Ylvis-bølgen som har herjet den vestlige verden som en farsott de siste par ukene. Foran hvert program har produsentene av showet spilt «The Fox» for å sprite opp stemningen blant publikum.

– Jeg vet ikke så mye om Norge, men jeg tror marijuana må være lov der, sa Ellen Degeneres, da hun kunngjorde at Ylvis-brødrene kommer på besøk i studio.

Kjell Solberg er Vegard Ylvisåkers tidligere lærer i fransk, norsk og historie.

For 15 år siden gikk Vegard i 3. klasse på Fana gymnas, mens Bård var førsteklassing.

– Jeg husker Vegard godt. Han pleide å sitte bakerst, og var en jevnt over flink elev. Men det var nok i skoleteateret at han fikk brukt sine talenter, sier Solberg.

Ble parodiert i skolegården

Selv måtte læreren finne seg i å bli gjenstand for spillopper fra de to morokarene.

– Det gikk rykter om at de parodierte og karikerte meg i skolegården. Jeg har jo en del fakter og gestikulerer mye med armene, sier Solberg og ler.

Han er imponert over at skolens tidligere elever er blitt så store kjendiser over hele verden nærmest over natten.

– Videoen er jo veldig artig. Jeg har vært inne å sett på den flere ganger. Det er jo helt utrolig at det lar seg gjøre, mener Solberg.

Jørgen Thue, Ylvis-brødrenes manager, sier til NRK at pågangen fra verdenspressen har vært enorm etter at «The Fox» ble en Youtube-hit.

– Det har vært en eksplosjon. Folk fra hele verden ringer og vil ha tak i dem, sier Thue.