Weiland sparket fra Velvet Revolver

Slash & co fikk nok av vokalistens rusproblemer og irrasjonelle oppførsel. - Morsomt at de tør å fortsette uten meg, sier Scott Weiland.

Scott Weiland

FIKK FYKEN: Scott Weiland får nå all verdens tid til å konsentrere seg om gjenforente Stone Temple Pilots, etter at han i går fikk sparken fra Velvet Revolver.

Foto: JOHN GALAYDA / AP

Mange håpet og trodde det var en aprilspøk da fire femdeler av supergruppen Velvet Revolver tirsdag annonserte at vokalist Scott Weiland hadde fått fyken.

Offentliggjøringen skjedde nærmest umiddelbart etter den avsluttende konserten på gruppens «Libertad»-turné 1. April i Amsterdam.

Fortsetter uten vokalisten

- Dette bandet handler om musikk og fansen. Scott Weiland tar ingen av delene på alvor. Blant annet har hans personlige problemer og irrasjonelle oppførsel på scenen tvunget oss til å ta denne avgjørelsen og å fortsette uten ham, sier Slash, Duff McKagan, Matt Sorum og Dave Kushner i en pressemelding.

Velvet Revolver

FORTSETTER: Gitarist Slash sier bandet akter å fortsette uten Weiland.

Foto: CHRIS POLK / AP

Onsdag 2. April bekreftet Weiland at han ikke lenger var medlem i gruppen, og kom med en rekke verbale sleivspark til sine tidligere bandkamerater.

- Jeg finner det rett og slett morsomt at de tør å fortsette uten meg som «Velvet Revolver». Det var jeg som fant på navnet, og det var jeg som erklærte gruppen død fra scenen i Glasgow 20. mars, sier Weiland til MTV.

LES OGSÅ: Scott Weiland skriver selvbiografi

Vokalisten overrasket da både fans og øvrige bandmedlemmer med å kunngjøre at «Libertad»-turnéen var bandets aller siste, før han megetsigende nok ledet bandet gjennom balladen «Fall To Pieces».

- Fem utilpasse karer

Han hevder det er langt flere enn ham selv i bandet som har hatt problemer siste tiden, og sier arbeidsforholdene i gruppen har vært uholdbare i lang tid.

Weiland har nylig bekreftet at hans gamle gruppe, Stone Temple Pilots, skal gjenforenes.

- Jeg vil mye heller at fansen skal få se meg spille med et band av musikere som trives sammen enn fem utilpasse karer som tidligere kalte seg en kameratgjeng, sier STP-vokalisten.

Foreslår Axl-kompis

Som en siste kjølig slengbemerkning til sitt gamle band lanserte han også en mulig arvtaker.

- God jakt, karer. Sebastian Bach ville være et fantastisk godt valg.

Bach, som tidligere var vokalist i Skid Row, er for tiden best kjent som bestekompisen til en gammel kjenning av Slash, Duff og Matt, nemlig selveste Axl Rose….

LES OGSÅ: Slash ønsker Guns-comeback

Droppet Bergen i 2005

Velvet Revolver ble stiftet i 2002 av de tre tidligere Guns N’ Roses-medlemmene i anledning en hyllestkonsert til den avdøde trommeslageren Randy Castillo, bl.a. kjent fra Ozzy Osbournes band.

NETTRADIO: Duff og Slash forteller om oppstarten

GNR-kompis Izzy Stradlin var også tiltenkt en plass i bandet, men takket nei. Scott Weiland ble med i bandet i 2003, da Velvet Revolver også platedebuterte på soundtracket til filmen «Hulk».

Bandet opptrådte på Øyafestivalen i 2004, men avlyste både konserten på Koengen i Bergen (som oppvarmer for Black Sabbath) og en senere opptreden på Quartfestivalen i Kristiansand.

Så da spørs det: Fins det en vokalist som passer til Slash, Duff og Matt, og som samtidig fikser vokalen på «It's So Easy?»?...