Vurderer å vaksinere enda flere

– Hvis vi har kapasitet, vil vi vurdere å åpne opp for andre grupper over helgen, sier informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune.

Svineinfluensa
Foto: George Frey/Getty Images / Scanpix/AFP

Torsdag ble 1242 bergensere i risikogruppene vaksinert på vaksinasjonsstasjonen i Fyllingsdalen. Nå oppfordrer kommunen alle som ennå ikke har benyttet tilbudet om å møte opp fredag.

- Vi har god kapasitet og kan ta folk raskt unna. Da vi åpnet i dag, var det kun 30-40 mennesker i kø. Litt etter åpningstid regner vi med å kunne betjene folk helt uten kø, sier Rastad til nrkhordaland.no.

- Klare for neste fase

Den gode kapasiteten gjør at Bergen kommune senere i dag vil vurdere om det er på tide å åpne opp for vaksinering av andre grupper enn risikogruppene. -

- Situasjonen er slik at vi etterhvert er klare for å gå løs på neste fase. Men det blir ikke aktuelt å åpne opp for alle ennå. Vi vil gjøre klare prioriteringer, slik at det ikke blir fullt kaos, sier Rastad.

Ber folk være rolige

Endringene vil tidligst bli annonsert over helgen. Det blir ingen vaksinering lørdag og søndag.

- Fortsatt oppfordrer vi alle som ikke tilhører risikogruppene om å forholde seg rolige, frem til vi eventuelt utvider. Dette gjelder også fastlegene, sier Rastad.

LES OGSÅ: Strøm-Erichsen: - Alle skal få!

MER OM SVINEINFLUENSAEN: Frykter Nielsen har svineinfluensa | Vest Tank-saken utsettes igjen | Her kommer vaksinen | - Ikke ta buss eller gå på kino