Vitne: – Jeg kjørte den savnede ut av Voss

En sjåfør har forklart til lensmannen på Voss at han kjørte den savnede Eivind Olav Ottesen (61) ut av kommunen og satte ham av i en nabokommune natt til søndag.

Montasje leting i Voss

SAVNET: Eivind Olav Gil Ottesen har vært savnet siden natt til søndag. Han ble sist sett i Voss sentrum klokken 02.20, men returnerte aldri til hytten sin i Bavallen. Store letemannskaper har søkt etter 61-åringen.

Eivind Olav Gil Ottesen har vært savnet siden natt til søndag. Han ble sist sett i Voss sentrum klokken 02.20, men returnerte aldri til hytten sin i Bavallen.

– Vi skal nå ut og gjøre søk i et konkret område i en nabokommune, sier lensmann Ivar Hellene til NRK.

Created by InfoDispatcher

Ung sjåfør

– Hva skjer videre i leteaksjonen?

– Mye tyder på at vi har lett på feil plass. Søket i Voss kommune og Bavallen er nå avsluttet.

– Hva har sjåføren forklart?

– Ut fra etterretningsopplysninger har vi tatt inn personen til vitneavhør. Det skjedde sent tirsdag kveld. Han forteller at han ble stanset i Voss sentrum natt til søndag og bedt om å gi skyss til den savnede. Han lot personen sitte på og transporterte ham ut av Voss kommune. Han skulle selv i samme retning, sier Hellene.

Etter hva NRK erfarer er det snakk om en ung, mannlig sjåfør i 20-årene som bor i en nabokommune. Ifølge BT er mannen nå dimittert.

Søker med hund

– Hvor skal den savnede ha blitt satt av?

– Vi vet hvilket sted han er satt av, men ønsker ikke å si noe mer før vi har undersøkt området med hund. Deretter vil vi informere nærmere gjennom media. Vi ønsker informasjon fra folk som har sett den savnede, sier lensmannen til NRK.

– Ser dere på dette som en kriminalsak?

– Sjåføren har status som vitne. Vi har fortsatt håp om å finne den savnede, men håpet svinner jo lenger tiden går. Det spørs hvor den savnede befinner seg, sier Ivar Hellene.

LES OGSÅ: Frykter at savnet 61-åring kan ha blitt syk

Mobilspor

Lensmannskontoret jobber parallelt med etterforskning og bearbeiding av tips i saken, og har fått bistand fra etterretningseksperter i Bergen.

Mobiltelefon-aktivitet, bank, og bompenger er blant sporene som blir sjekket.

– Vi vet han den savnede verken har ringt eller mottatt samtaler etter søndag da han forsvant. Opplysningene om at telefonen skal være sporet i Hardanger er kun spekulasjoner, og ikke noe som vi har gått ut med, sier Hellene.

Etterlyst

Hordaland politidistrikt fikk søndag kveld melding om at advokaten fra Åsane var savnet på Voss. Han ble sist sett natt til søndag.

Ottesen ble meldt savnet av familien. I samråd med savnedes pårørende har politiet besluttet at savnede skal etterlyses i media med navn og bilde. Politiet uttalte mandag at det ikke var opplysninger i saken som tyder på at 61-åringen har forsvunnet av egen, fri vilje.