Hopp til innhold

Vil slå VM-arrangøren konkurs: – Det er slutt på tålmodigheten

Selskapet Interspons vil slå arrangøren av sykkel-VM i Bergen konkurs om de ikke får 1,8 millioner kroner innen 14 dager, melder TV2.

Birger Hungerholdt

KREVER PENGER: Birger Hungerholdt og selskapet Interspons krever 1,8 millioner kroner på bok i løpet av 14 dager. Får de ikke det, slår de Bergen 2017 konkurs.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sykkel-VM i Bergen i september i fjor ble en stor publikumssuksess, men i regnskapet er det blodrøde tall.

Bergen-VM styrer mot et underskudd på over 50 millioner kroner, og Birger Hungerholdts selskap Interspons er en av over 80 kreditorer.

– Skulle hatt betalt for lengst

De har et krav på litt over 1,8 millioner, og sendte fredag et konkursvarsel for å få fortgang i tilbakebetalingen. Det var TV2 som først omtalte konkursvarselet.

– Vi ønsker å få de pengene vi har krav på. Vi har sendt fakturaer og purringer uten at noe skjer, og da må vi ha handling, sier Hungerholdt til NRK.

Mona Hellesnes, styreleiar Bergen 2017

INGEN GOD LØSNING: Styreleder i Bergen 2017 AS Mona Hellesnes mener et konkursvarsel er en dårlig løsning for kreditorene.

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

Om kravet ikke blir innfridd innen 14 dager, vil Bergen 2017 AS bli begjært konkurs.

– Stoler ikke på det Bergen 2017 sier

Styret i Bergen 2017 har flere ganger uttalt at en konkurs ikke vil gagne de mange kreditorene. Ordlyden er den samme når styreleder Mona Hellesnes blir konfrontert med konkursvarselet tirsdag.

– Styret jobber for at kreditorene skal komme best mulig ut. En konkurs vil per i dag ikke være det beste alternativet for kreditorene, skriver Hellesnes i en tekstmelding til NRK.

Bergen 2017 har flere ganger sagt at en konkurs ikke vil gagne kreditorene. Hva får deg til å tro at dere får utbetalt pengene nå?

– Vi stoler ikke helt på de uttalelsene der. Vi ønsker nå handling og etterspør direkte informasjon fra Bergen 2017, og ikke bare gjennom mediene slik det har vært frem til nå. Jeg forventer at man tar dette seriøst, jobber for å skaffe til veie pengene og betaler kravet vårt innen de 14 dagene har gått, sier Hungerholdt.

Interspons hadde oppdraget med å sikre sponsorinntekter til Bergen 2017. Selskapet står bak sykkelrittet Tour of Norway og Norges beste sykkellag de siste årene, Joker Icopal.

Mistet tålmodigheten

Som NRK tidligere har fortalt står nærmere hundre selskaper på Bergen 2017 sin kreditorliste.

Eventselskapet Possibility har måttet permittere ansatte som følger av at de ikke har fått betalt fra VM-arrangøren. Før jul hyret selskapet inn advokat Dag Steinfeld i et forsøk på å komme selskapets egne kreditorer i møte rundt forhandlingsbordet.

Sykkel-VM

SUKSESS: Sportslig var sykkel-VM i Bergen en stor opptur, men ettermælet er preget av underskudd og røde tall.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Daglig leder Harold Sletten er overrasket over at Interspons har sendt konkursvarsel. Selv vil ikke Bergen 2017 sin største private kreditor foreta seg noe overfor VM-arrangøren.

– Vi følger vår plan med hensyn til vår egen situasjon. Vi følger selvsagt situasjonen, men har ikke noen kommentar utover det, sier Sletten.

Hungerholdt mener situasjonen er sterkt uheldig for norsk sykkelsport.

– Vi er ikke villig til å vente lenger. Hadde ikke vi sendt varselet, hadde sikkert noen andre mistet tålmodigheten.