Hopp til innhold

Vil ikke ha noe med ny skipsdåp å gjøre

Den nye ordføreren fortviler ikke om Viking Cruises dropper Bergen og legger sin neste skipsdåp til Oslo. – Jeg unner Oslo en god fest, sier Marte Mjøs Persen.

Marte Mjøs Persen

DROPPER DÅPEN: Ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) vil ikke involvere seg i skipsdåp slik hennes forgjenger, Trude Drevland, gjorde.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

Det vekker oppsikt at den korrupsjonssiktede skipsrederen Torstein Hagen og Viking Cruises på nytt ønsker å legge en skipsdåp til byen mellom de syv fjell.

Sist det skjedde, 17. mai i år, endte det med korrupsjonsanklager, politietterforskning og siktelse mot Hagen selv , daværende ordfører Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås .

Nå vil rederiet tilbake til Bergen og døpe sitt nye skip ved Bryggen 8. mai neste år.

– Jeg har ingen rolle i dette

Det blir i så fall uten byens nye ordfører, Marte Mjøs Persen (Ap).

– Jeg mener jeg ikke har noen rolle i verken planleggingen eller gjennomføringen av dette, sier hun til NRK.

SE REAKSJONENE:

Den korrupsjonssiktede cruiserederen Torstein Hagen vil døpe enda et cruiseskip i Bergen.

SIKTET FOR KORRUPSJON: Både reder Torstein Hagen og eks-ordfører Trude Drevland er siktet for korrupsjon etter den forrige skipsdåpen.

Den formelle arrangøren, Kulturoperatørene, har bedt ordføreren om å stille på et forberedende møte om skipsdåpen, en invitasjon hun har avslått.

Derimot har hun skriftlig bedt de involverte om å ligge unna såkalte markørdatoer i mai: 1. mai, 8. mai, 17. mai og åpningen av Festspillene i Bergen 25. mai.

– Dette er dager jeg mener bør være uten konkurranse fra andre arrangementer. Jeg tror bergenserne er klare for folkefester mange andre dager i året, sier Persen, som mener dåpen er en sak Havnevesenet må ta seg av.

Vil ikke provosere

Den konstituerte havnesjefen, Ulrik Jørgensen, sier den betente forhistorien ikke vil få noen konsekvenser for vurderingen av den nye søknaden fra Viking Cruises og Kulturoperatørene.

Arrangøren er derimot litt mer var på om stemningen i Bergen er rett. Det er allerede kjent at rederiet vurderer andre norske byer, noe ordføreren som nevnt ikke har noe imot.

– Rederiets hovedfokus er Bergen. Men så har vi jo i minne hva som skjedde og må vurdere hvordan byen vil ta dette imot. Vi må se til at det ikke blir oppfattet som en provokasjon, sier daglig leder i Kulturoperatørene, Øyvind Storheim.

Skipsdåp i Bergen 17. mai 2015

LAGET FEST: Dåpen av Viking Cruises' forrige skip ble en fest av dimensjoner ved Bryggen i Bergen på selveste 17. mai.

Foto: Tom Guldbrandsen