«Det skal ikke være sånn på Brann-kamper»

Brann hadde sitt laveste tilskuerantall siden 2002 under kampen mot Hønefoss i går. – Jeg skjønner at folk ikke har lyst til å komme, sier Fredrik Haugen.

Publikum på Brann - Hønefoss

GLISSENT: Det offisielle publikumstallet på stadion var under 10.000 i går. Det reelle var langt, langt lavere.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Bunnlaget i Eliteserien overkjørte tidvis hjemmelaget på Brann Stadion i går. På tampen av kampen fikk Brann store kontringsmuligheter mot et desperat Hønefoss-lag, men det ville nærmest vært et ran dersom en av dem hadde resultert i scoring.

– Vi får det ikke til i det hele tatt. For min egen del føler jeg det er ok, men jeg løper og løper og får veldig sjelden ballen, sier Erik Huseklepp.

– Det er en svak kamp. Det føles tungt utpå der, sier Fredrik Haugen.

– Vi mangler selvtillit

De to bergenserne har ulik fartstid i Branns startellever, men felles for dem begge er at de aldri har spilt på et Brann-lag med så lite entusiasme rundt. I går var det offisielle tilskuertallet under 10.000, og det snakkes om at det reelle tallet var under halvparten av det igjen.

– Hva er det som gjør at Brann presterer så svakt om dagen?

– Vi mangler selvtillit, og gjør det for innviklet når ting ikke fungerer, i stedet for å slå baller i bakrom og skape situasjoner der oppe, synes Huseklepp.

– Skjønner at folk ikke kommer

Supportere NRK snakket med etter kampen mener det skorter på motivasjonen i et Brann-lag som etter poengtapet i går maksimalt kan bli nummer syv i Eliteserien. Det avvises av Branns to mest profilerte bergensere.

Erik Huseklepp mixed sone

-VI MANGLER SELVTILLIT: Erik Huseklepp mener Brann gjør det for vanskelig for seg selv.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Men både Haugen og Huseklepp medgir at det er tungt å representere byens skadeskutte fotballflaggskip om dagen. Spesielt når tribunene har blitt mer glisne for hver kamp som har gått i høst.

– Jeg skulle jo selvfølgelig ønske det var fullt hus hver gang. Men etter det vi har prestert i det siste, så fortjener vi ikke bedre, mener Huseklepp.

– Det blir slik når vi presterer slik som dette. Da skjønner jeg at folk ikke har lyst til å komme. Det skal ikke være slik som dette på Brann-kamper, sier Haugen.

Tause om Skarsfjord

Rune Skarsfjords trenerjobb har vært diskutert i hele år. Da Trond Mohn bladde opp ti millioner kroner samtidig som Skarsfjords kontrakt ble forlenget, tiltok murringen.

I går ropte supportere på trenerens avgang. Og i dag går Bergensavisen ut med krav om det samme over hele forsiden. Huseklepp og Haugen vil ikke kommentere situasjonen.

– Han er trener, han har skrevet ny kontrakt, og det er ikke vits i å diskutere det, sier Huseklepp.

– Hvordan reagerer spillerne på ropene fra tribunen?

– Vi respekterer den treneren vi har, og det er vi utpå der som skal gjøre jobben. Så det er ikke noe vi tenker på i det hele tatt, hevder Haugen.

Kan bli nummer tolv

Brann ligger nå på åttendeplass i Eliteserien. To kamper gjenstår, borte mot Sandnes Ulf og hjemme mot Tromsø. Hvis ingen av de kampene vinnes, kan det som i vår så ut til å bli en god Brann-sesong endte med tolvteplass.

– Nå er vi nødt til å løfte oss. Vi får prøve å vinne de to siste og avslutte på en god måte, sier Huseklepp.