Vil ha bønnerom på Universitetet

Muslimsk Studentsamfunn i Bergen ønsker seg et bønnerom på universitetsområdet. Nå sliter de med å få bedt fem ganger om dagen.

Bønn

Universitetet i Bergen vil etterkomme muslimenes ønske om eget bønnerom.

Foto: Camilla Helena Wernersen / NRK

– Vi ønsker oss et stille rom, der man kan komme og konsentrere seg om å be, sier Issam Bouiri, koordinator for Muslimsk Studentsamfunn (MSS) i Bergen, til universitetsavisen Studvest .

Legger vekt på renslighet

Ifølge islam skal man be fem ganger om dagen. Både norske og internasjonale studenter med muslimsk tro sliter med å få dette til slik forholdene er i dag.

– Ifølge islam må det være renslig. Vi tar av oss på bena når vi ber, derfor er det bra om det er teppe på gulvet, sier Bouiri.

Får støtte fra medstudenter

Bouiri møtes med stor forståelse blant både studentpolitikere og ansatte ved Universitetet.

– UiB har ambisjoner om å være et internasjonalt attraktivt universitet, og da vil det være en fordel med et slikt tilbud, sier Erik Nyman Rydningen, velferds-, miljø- og internasjonalt ansvarlig i Studentparlamentet ved UiB.

Vil legge til rette

Eiendomsavdelingen på Universitetet er allerede i gang med å finne passende lokale. Seniorkonsulent Morten Dyrdal vil strekke seg langt for å imøtekomme de muslimske studentenes behov.

– Vi vil tilrettelegge for tepper på gulvene. Foreløpig har vi kun fått forespørsel om et slikt rom, men vi ønsker å finne en løsning som kan benyttes av flere, sier han.