Hopp til innhold

Familien vil starte nytt FotoKnudsen

FotoKnudsen endret navn bare kort tid før konkursen. Nå vil familien Knudsen starte et nytt selskap med det tradisjonsrike navnet.

Familien Knudsen håper å gjenreise FotoKnudsen-kjeden allerede samme uken som det gikk konkurs.

SE VIDEO: 24 fotobutikker ble stengt på dagen da FotoKnudsen gikk konkurs. Allerede samme uke kan kjeden gjenoppstå.

To dager etter konkursen i en av Norges største fotokjeder, er det nå klart at familien bak den tradisjonsrike bedriften vil føre driften videre.

Vil redde familieselskapet

Administrerende direktør i det konkursslåtte selskapet, Ole Bjørn Knudsen, har sittet i møter med bostyrer i hele dag. Han vil ta driften videre sammen med sine to brødre.

Ole Bjørn Knudsen

VIL STARTE PÅ NY: Ole Bjørn Knudsen var administrerende direktør i FotoKnudsen. Han jobber sammen med to brødre for å gjenreise selskapet.

Foto: NRK

– Vi prøver å etablere et nytt selskap som skal ta virksomheten videre i en eller annen form. Det er forhandlinger som pågår, men det er bostyrer som avgjør hvordan dette utfallet blir, sier Knudsen til NRK.no etter møtene i dag.

Over 230 ansatte har mistet jobbene og 24 fotobutikker i hele landet ble stengt på dagen da eierne selv begjærte firmaet konkurs på mandag.

Beholde navnet

Familien Knudsen jobber nå med skape et nytt firma – og beholde FotoKnudsen-navnet.

– Det er det vi jobber for, men det er tidlig å si hvordan det blir i dag. Vi har et mål om å få dette til innen utgangen av uken, sier Knudsen.

Han vil ikke si noe om hvor mange ansatte eller hvor mange butikker som kan være aktuelt å ta videre i et nytt selskap.

LES OGSÅ: – Kundene trenger ikke bekymre seg for bildene

Tre brødre står bak

Bostyrer, advokat Arne Laastad, styrer forhandlingene og bestemmer hvem som skal få ta over konkursboet. Laastad har ikke besvart NRKs henvendelser denne uken.

Det er Ole Bjørn Knudsen som vil drive selskapet videre sammen med sine to brødre John Knudsen og Geir Ove Knudsen. De to brødrene ble ifølge Bergens Tidende kjøpt ut av selskapet i 1999, men er nå altså aktuelle for å sørge for videre drift av bergensfirmaet.

– Det er også en utenforstående investor som har gått med på dette initiativet. Dermed vil ledelsen av selskapet gå videre som før, hvis dette blir løsningen. Det gjenstår mange forhandlinger, sier Knudsen.

FotoKnudsen stenger butikkane

ÅPNES? Det er uvisst om FotoKnudsen vil gjenåpne noen av butikkene sine.

Foto: Kjetil Rydland

Endret navn rett før konkurs

Det skal også være andre investorer og selskap som har vist interesse for å kjøpe restene etter konkursen.

Det var selskapet Fyllingsdalen Foto AS som ble slått konkurs. Firmaet hadde da endret navn fra FotoKnudsen AS 31. januar i år, viser kunngjøringer fra Brønnøysundregistrene.

– Det gjorde vi fordi vi ville beskytte firmanavnet FotoKnudsen. Vi ser at det har fått en ripe i lakken med siste ukes hendelser, men håper vi får fornyet tillit om vi kommer i normal drift igjen, sier Knudsen.

Norske kunder har lastet opp over 500 millioner bilder til FotoKnudsens digitale bildedatabase Minnebanken. Hva som skal skje med den store mengden private bilder har vært et av de store spørsmålene etter at konkursen ble kjent.

LES MER: Frykter millioner av FotoKnudsen-bilder kan forsvinne