Vet ikke om Karadas er stopper eller spiss

Med Azar Karadas' retur til Bergen kommer også det evinnelige spørsmålet: Er han best som stopper eller spiss?

Azar Karadas

TRUSSEL: Azar Karadas var en konstant trussel for Viking-forsvaret da han ble flyttet opp som spiss etter 55 minutter.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

I gårsdagens tap for Viking startet Karadas som stopper, og ryddet unna mange baller i luftrommet innenfor eget straffefelt. Etter 55 minutter ble han flyttet opp på topp, og var en konstant trussel for Viking-forsvaret.

32-åringen vant det meste i luften foran Viking-målet. Nærmest kom han da gjestenes keeper Arild Østbø så vidt fikk fistet eidarens heading i tverrliggeren.

– Han er jo kapabel i begge posisjoner, så det er jo naturlig at det blir slik, og at det dermed også snakkes om det. Jeg synes han gjør en bra kamp i begge posisjoner i dag, sier trener Rikard Norling etter kampen.

Skryter av nærværet og personligheten

Rikard Norling

SKRYTER: – Han viser fremfor alt med sitt nærvær, lederskap og sin personlighet at vi har mye nytte av ham, sier Rikard Norling om Azar Karadas.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Hvor på banen Karadas gjør best nytte for seg har vært et heftig diskutert spørsmål omtrent siden han slo gjennom i Brann rundt milleniumsskiftet.

Den tidligere Sogndal-spilleren, som i går var tilbake fra start for Brann for første gang siden 2009, får også ros for andre ting enn luftstyrken.

– Han viser fremfor alt med sitt nærvær, lederskap og sin personlighet at vi har mye nytte av ham, sier Norling.

Selv var Karadas svært skuffet etter sjansesløsingen som førte til null poeng i går.

– Vi er nødt til å sette sjansene våre. Vi er ikke dyktige nok foran mål, sier han.

32-åringen har likevel troen på at det vil snu for Brann.

– Jeg ser noe veldig, veldig spennende inne i garderoben med den gjengen som er her. Men det er klart at vi er nødt til å prøve å få det ut snart, for det blir færre og færre poeng å kjempe om.

– Forferdelig tungt

Brann spilte en av sine beste hjemmekamper på lenge, men gikk likevel på et nytt tap og er fremdeles helt nede i bunnstriden.

Rikard Norlings menn skapte sjanse på sjanse, men som så mange ganger før denne sesongen fant de ikke nettmaskene. En kombinasjon av svake avslutninger og en meget god Arild Østbø i Viking-målet gjorde at hjemmelaget ikke klarte å score.

– Vi skaper vanvittig mange sjanser og spillerne jobber hardt, men vi lykkes ikke med å få ballen i mål. Vi skaper bortimot 20 sjanser, med seks-sju på mål. Selv om det har skjedd før, og vi ligger der vi ligger, så må vi se på hvordan ting skjer og ta det derfra, sa trener Norling ifølge TV 2.

Tapet var bergensernes sjuende på åtte hjemmekamper.

– Forferdelig tungt. Vi bommer fra fire meter og de scorer fra 30. Nå må vi være nådeløse foran mål. Vi må tenke at «den ballen skal inn», sa Erik Huseklepp til TV 2.