Veton Berisha blir Brann-spiller

Brann har signert 24-åringen med fire landskamper.

Sportssjef i Brann Rune Soltvedt med Veton Berisha

FRA WIEN TIL BERGEN: Veton Berisha går fra Rapid Wien til Brann.

Foto: brann.no

Lørdag kveld bekrefter Brann at Veton Berisha blir en del av stallen. Han skriver under på en kontrakt som vil vare ut 2022-sesongen.

– Han er fortsatt ung, men allerede en erfaren spiller med fortid i Eliteserien og ikke minst utenlands. Det er en spiller med skikkelig trøkk som kan spille i alle offensive posisjoner. Han vil helt klart gjøre oss enda mer slagkraftige i årets sesong, sier sportssjef Rune Soltvedt til brann.no.

Skal ha betalt fem millioner

I går kveld tok sportssjef Rune Soltvedt imot Berisha da han landet på Flesland. Berisha, som siden 2017 har spilt for Rapid Wien i Østerrike, trer inn i angrepsrekka til bergenserne.

Det var Bergens Tidende som først meldte at Brann var interessert i Berisha. Det har vært hektisk aktivitet for å hente 24-åringen før overgangsvinduet stenger.

Soltvedt ønsker ikke å gå ut med overgangssummen for Berisha, men ifølge BA er beløpet på fem millioner kroner. Summen skal betales i avdrag over en lengre periode, skriver avisen.

– Kjøpet finansierer vi selv. Det er ingen eksterne parter, sier Soltvedt til NRK lørdag kveld.

Jobben med å få avtalen i boks kaller han «krevende».

– Det har tatt lang tid, og det har vært svært arbeidskrevende og utfordrende. Men sånn er det av og til. Forhandlingene løsnet virkelig da Rapid Wien ikke kom videre til sluttspillet i den østerriske serien, sier Soltvedt.

Veton Berisha

I LANDSLAGSDRAKT: Veton Berisha ga alt under U21 EM-kvalifiseringskampen mot Serbia i 2016.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Kommer til å gi oss mye

Berisha, som har fire A-landskamper for Norge, bestod den medisinske testen lørdag.

– Veton er en mann som kommer til å gjøre en veldig god jobb for oss. Han er proff, løper mye, god til å presse, scorer mål og kan spille flere posisjoner. Han kommer til å gi oss mye, sa Lars Arne Nilsen til NRK etter kampslutt i Skien. Det var før Berisha var offisielt bekreftet som Brann-spiller.

Bekreftelsen kommer etter at Brann tapte 2-3 mot Odd på Skagerak Arena i serieåpningen på Eliteserien lørdag. Sportssjef Rune Soltvedt mener signeringer gjør at troppen er rustet for en hektisk sesong.

– Det skal ekstremt mye til for at vi skal hente flere spillere nå. Vi har en svært sterk tropp. Men man vet aldri. Kanskje dukker det opp noen som vil kjøpe en av våre spillere, sier Soltvedt.

Kan være kampklar mot Strømsgodset

Berisha utmerket seg tidlig og begynte i Viking i 2010 som 16-åring. Fem år etter gikk ferden til den tyske klubben SpVgg Greuther Fürth. Han forteller til klubbens hjemmeside at valget kan komme til å skuffe mange Viking-supportere.

– Brann er en storklubb i Norge, Bergen er en fin by og laget har fantastiske supportere. Det blir nok en del kommentarer når jeg kommer til Stavanger som Brann-spiller. Jeg er jo veldig glad i Viking, men nå ble Brann det rette laget for meg, sier Berisha til brann.no.

Soltvedt opplyser at det fremdeles gjenstår noe papirarbeid, men han regner med at Berisha vil være klar til årets første hjemmekamp mot Strømsgodset søndag 7. april.