Varsler forvaring for to tiltalte etter drap på musiker

Tirsdag starter rettssaken mot en bergenser (37) og hans kamerat (35) fra Kristiansand som er tiltalt for å ha bedratt, dopet ned og drept musikeren Paul Simmons (25) for tre år siden. Det vil bli lagt ned påstand om forvaring.

Comfort Hotel Børsparken

BEDRAG OG NEDDOPING: Ifølge tiltalen ble den norske musikeren Paul Simmons drept på Comfort Hotell Børsparken i Oslo 7. februar 2015.

Foto: Jane Rasmussen / NRK

De to er også tiltalt for drapsforsøk på en 52 år gammel mann som de en måned senere skal ha dopet ned og forsøkt å bedra på samme vis.

Paul Simmons fra Romerike ble ifølge tiltalen drept på Comfort Hotell Børsparken i Oslo 7. februar 2015. Påtalemyndigheten mener de to tiltalte sammen hadde planlagt at de skulle dope ned Simmons med heroin og deretter kjøle ham ned.

Dette medførte ifølge tiltalen hjertestans og sirkulasjonssvikt. Han ble erklært død to dager senere.

I tiden før drapet skal de tiltalte ha lurt musikeren til å overføre 766.000 kroner til den enes bankkonto. Videre greide de å ta opp 70.000 kroner i lån og forsøkte å ta opp ytterligere lån på to millioner kroner i Simmons' navn.

Nytt offer i livsfare

I mars 2015 ble de tiltalte pågrepet. Politiet hadde innledet skjult etterforskning av dem og avlyttet telefonene deres og leiligheten til 37-åringen fra Bergen.

De to hadde funnet et nytt offer – en 52 år gammel mann som de ifølge tiltalen skulle presse for penger. Men politiet aksjonerte da det på nytt så ut til å gå for langt og at offeret var i livsfare.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller og politiadvokat Peter Risan

FORVARING: Statsadvokat Cecilie Schløsser-Møller kommer til å be om forvaring for begge mennene som er tiltalt for drap og drapsforsøk.

Foto: Simon Solheim / NRK

Da de kom til 52-åringens leilighet fant de ham neddopet, nedkjølt og bevisstløs, og pågrep de to mennene på stedet.

– Vi tror ikke de hadde planer om å drepe noen av dem. Dette er ran som har gått for langt, sier statsadvokat Cecilie Schløsser-Møller til NTB.

Likevel er det tatt ut tiltale om drapsforsøk mot 52-åringen.

– Løy i avhør

Rettssaken starter i Oslo tingrett 15. mai. Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om forvaring for begge.

Statsadvokaten sier at sommel eller feil ikke er årsaken til at det har tatt over tre år fra drapet skjedde og de tiltalte ble tatt.

– De har selv bidratt til at etterforskningen har tatt mye tid. De har gitt mange uriktige forklaringer som politiet har brukt unødvendig mye tid og ressurser på å etterforske.

Begge er tidligere dømt for grove bedragerier. 35-åringen er også tiltalt for trusler og voldtekt mot en kvinne i 2012.

Nekter for drap

– Min klient nekter straffskyld for drap og drapsforsøk. Det erkjennes at fornærmede i drapsforsøkssaken ble dopet ned, og neddopingen er vold i juridisk forstand, sier Øystein Storrvik, forsvarer for 35-åringen fra Kristiansand.

37-åringen fra Bergen erkjenner ikke skyld for drap og drapsforsøk, men for postene om bedrageri i tiltalen, opplyser hans advokat Benedict de Vibe.