– Et av mitt livs vanskeligste avgjørelser

Metalbandet Claymords er på turné i konfliktfylte Øst-Ukraina. Se deres andre reiserapport her.

Claymords

VANSKELIG: Bandets grunnlegger og vokalist Nils Ivar Martila forteller at reisen til Ukraina ikke var noe enkelt valg.

Claymords

TREDJE GANG: Sune Eggen og Nils Ivar Martila i Claymords skal til Ukraina for tredje gang. Omstendighetene gjør denne turen litt mer spesiell.

Foto: Jarle Hovda Moe

Landet er på randen av borgerkrig. UD ber nordmenn bli hjemme. Likevel drar det norske metalbandet Claymords nå på turné til Ukraina, med krigsforsikring i bagasjen.

Turneen følger du her på NRK.no, der bandet legger ut reiserapporter fra turneen.

Foran turneen har medlemmene i Claymords, samt supportbandene Kraken og Ingunsern, vært nødt til å tegne individuell krigsforsikring. Musikerne har også fulgt situasjonen tett frem mot avreise.

Vanskelig avgjørelse

For en uke siden satte bandet kursen mot Kiev, der de spilte sin første konsert forrige helg. Nå er bandet på vei til Donetsk. Bandets grunnlegger og vokalist Nils Ivar Martila forteller at reisen til Ukraina ikke var noe enkelt valg.

– Jeg har tatt et av mitt livs vanskeligste avgjørelser. Å dra hit. Men samtidig så føler jeg at fyren ved siden av oss (den ukrainske sjåføren), han gjør ikke dette for moro skyld. Han får betalt for det. Han gjør jobben sin og han har også lyst å komme ut av dette i livet, sier Martila i bandets andre reiserapport.

Martila sier de forsøker å ta alt som har med faren i Ukraina å gjøre på det dypeste alvor.

– Det er en vanskelig avgjørelse. Det er mange som venter at vi skal komme hit å spille. Samtidig har vi lyst å være en del av historien, sier Martila.

Leverer rapporter på NRK.no

Gjennom hele turen, som også inkluderer konserter i Polen, Slovakia og Tsjekkia, vil bandmedlemmene jevnlig levere turnérapporter til NRK.no om hva de opplever underveis.

Claymords ble dannet i Bergen i 1993 og ga ut debutalbumet «More Sombre Than Life» i 1998. Bandet ble oppløst i 2001, men Martila startet opp igjen bandet i Oslo i 2009 og har siden gitt ut ytterligere to album.

Bandets gitarist Sune Eggen er for øvrig bror av tidligere landslagsspiller og Spania-proff Dan Eggen. De øvrige bandmedlemmene er Petter Myrvold (bass) og Erik Röjås (trommer).

Se første reiserapport i videovinduet øverst i saken!

Turné

FREMME: Claymords er i konfliktfylte Øst-Ukraina på turné.