Hopp til innhold

Valpene har blitt verdenskjendiser

Over 200.000 har fått med seg NRKs nye sakte-TV. Narnias valper følges fra alle verdenshjørner.

Valp i fokus

GJESP: Valpene åpner øynene om en ukes tid. Om de da bryr seg om kjendisstatusen, er vel heller usikkert.

Foto: Rubina Butt / NRK

Narnia og valpene

NARNIA OG VALPENE: Uvitende om kjendisstatusen.

Foto: Rubina Butt / NRK
På direkte tv

PÅ DIREKTE TV: Valpene er direkte på nett-TV hele døgnet. Tirsdag var de direkte på Vestlandsrevyen.

Foto: Rubina Butt / NRK
Valpeflokken

FLOKKEN: Litt dårlig mage etter første ormekur.

Foto: Rubina Butt / NRK
Malin hund kamera

DIREKTE: – Vi har fått kjempemange gode tilbakemeldinger. Folk takker oss for at vi deler det med dem, sier Malin Hovland Hellebø.

Foto: Rubina Butt / NRK

– Folk fra Finland, Nederland, USA, og til og med Japan følger med på disse små, sier Malin Hovland Hellebø, programleder i Dyrevenn.

NRK Supers nye satsing på sakte-TV har virkelig slått an. Golden retrieveren Narnia, som bor hos matmor Laila på Nesttun i Bergen, fødte 16. februar åtte velskapte valper. Det hele ble fulgt av titusenvis av seere fra alle verdenshjørner.

Til sammen har over 200.000 fått med seg videoene av Narnia og valpene på NRK Supers nettsider.

Det ubemannede kameraet følger den nye valpefamilien direkte helt frem til de åtte valpene får nye eiere om noen uker. I løpet av den tiden skal det blant annet arrangeres navnekonkurranse blant nett-TV-seerne.

– Vi har fått kjempemange gode tilbakemeldinger. Folk takker oss for at vi deler dette med dem, og det kommer masse skryt til Laila, og til Narnia, som er en fantastisk hundemor, forteller Hovland Hellebø.

– De vil få med seg alt

Programskaperne er bevisste på ikke å forstyrre de sårbare små valpene og den nylig nedkomne moren, og det kan være vanskelig å forklare for de ivrige følgerne.

– De ber oss for eksempel om å skru på lyden og lyset. De vil få med seg alt, sier Dyrevenn-Malin.

Matmor Laila har imidlertid gått med på å feste halsbånd i ulike farger på valpene, etter ønske fra seerne. Selv er hundene lykkelig uvitende om den voksende fanskaren ute i den store verden.

– De vet nok ikke så mye om dette med kjendisstatusen. Men de er friske og fine, og det er ganske vanlig når det er en vanlig fødsel. Med keisersnitt kan flere ting skje, sier matmoren, som er en erfaren oppdretter.

Eierne er bestemt

Tirsdag fikk valpene sin første ormekur, og slet litt med magetrøbbel. Om en ukes tid kommer de åtte til å åpne øynene, før de uken etter begynner å leke.

– Da kommer de ut på gulvet for første gang, forteller matmoren.

Seerne har kunnet følge Narnia helt siden hun var på ultralyd. Nå er det ikke mange uker igjen før hun og de små går over i en mer ordinær hund- og valp-tilværelse.

Det er imidlertid lite håp for betatte følgere som ønsker en av krabatene hjem til seg.

– Alle valpene er booket, så vi vet hvem som skal ha dem, sier matmoren.